Motociclisme
Esports 14/05/2011

El GP del Japó de MotoGP, ajornat després del tsunami, es disputarà el 2 d'octubre

Encara que hi ha danys a la pista, Motegui, que es troba a 130 quilòmetres de la zona afectada pel tsunami, serà asfaltat de nou en la seva totalitat

Efe
1 min

Le MansL'empresa organitzadora del Mundial de MotoGP, Dorna, i l'Associació d'Equips (IRTA) han informat a través d'un comunicat que el Gran Premi del Japó, ajornat el passat mes de març pel terratrèmol i el tsunami que van sacsejar aquest país, es disputarà el 2 d'octubre.

La setmana passada, el comissari de seguretat, Claude Danis, va viatjar al circuit de Motegi, al Japó, i va comprovar que, encara que hi ha danys a la pista, serà asfaltada de nou en la seva totalitat i els edificis i les instal.lacions es troben en "perfecte ordre".

Danis tampoc va apreciar danys a les instal·lacions i infraestructures hoteleres de la regió i en el seu viatge a l'aeroport de Tòquio, a 146 quilòmetres de Motegi, va comprovar que el trasllat es pot fer amb total normalitat.

A la nota pública de l'IRTA, en la qual es fa ressò de la postura de Dorna, s'afirma que no s'ha rebut cap comunicació dels promotors de la carrera en el sentit que s'hagués d'anul·lar o posposar. Motegi es troba a 130 quilòmetres aproximadament de la zona afectada pel tsunami.

Diversos pilots, entre ells els espanyols Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, es van manifestar en contra que es disputi la carrera, encara que van anunciar que viatjaran al Japó si no s'anul·lés.

stats