MOTOCICLISME
Esports 11/06/2011

Maverick Viñales fa la seva primera 'pole' al Mundial

El pilot català s'imposa en la jornada d'entrenaments oficials fent el millor temps i superant en els últims instants Nico Terol, el líder del Mundial

Nuria García
1 min

BarcelonaMaverick Viñales ha aconseguit al circuit de Silverstone la seva primera pole position de la seva carrera al Mundial de 125 cc. El pilot català, que en les dues últimes curses ja s'ha enfilat dos cops al podi (va ser primer a Le Mans i segon a Montmeló), ha estat el més ràpid en la sessió d'entrenaments oficials al citcuit britànic.

El de Roses ha fet un temps de 2:14:684 al que només s'ha pogut apropar Nico Terol, l'actual líder del Mundial. I és que la resta de pilots no han pogut baixar del 2:15. El català, que havia dominat els primers minuts de la sessió, ha vist com quan faltava un quart d'hora per a la finalització dels cronometrats, Nico Terol començava a agafar el seu ritme i a dominar. Però en els últims minuts, Maverick ha sortit del box i ha sorprès tothom amb un temps que s'ha quedat només a unes mil·lèsimes del rècord del circuit, en poder de Marc Márquez des de la temporada passada.

A la graella, l'acompanyaran en la primera fila Nico Terol i Johann Zarco, que s'han barallat amb Efrén Vázquez i Sandro Cortese per ser a la primera fila. Els dos últims sortiran pel darrere, juntament amb el pilot balear Lluís Salom.

stats