FÓRMULA 1
Esports 28/05/2011

Vettel s'endú la 'pole position' a Montecarlo

La sessió ha estat marcada per l'accident de Checo Pérez quan només restaven dos minuts i 26 segons per al final

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel, content després d'aconseguir una nova 'pole position'.

BarcelonaA Mònaco el més important és sortir entre els primers i fer una bona sortida. Els estrets carrerons de Montecarlo no donen per a molts avançaments, tot i l'ús del DRS i del Kers. I Això, Sebastian Vettel ho sap. L'alemany de Red Bull ha fet una volta espectacular i sortirà aquest diumenge per davant de Button, Webber i Alonso. Com en els quatre primers grans premis, Vettel ha tornat a dominar la qualificació després que a Montmeló fos el seu company el que va encapçalar la graella i li pispés el primer lloc.

La sessió ha estat marcada per l'accident de Sergio Checo Pérez quan només faltaven dos minuts i 26 segons per al final de la Q3, que ha hagut de ser traslladat corrents a l'hospital. Tot i que el pilot està conscient, podria haver-se trencat la seva cama dreta. Això ha fet endarrerir els últims minuts de la sessió. Quan s'ha reprès la sessió, els pilots han intentat a corre-cuita sortir a la pista per, en una volta, millorar els seus temps. L'únic que ho ha aconseguit ha estat Lewis Hamilton, que ha aconseguit el setè millor temps. Això sí, els comissaris han vist que el britànic s'havia saltat la xicana per fer aquest temps i ha estat penalitzat. Per tant, Hamilton sortirà novè si finalment Checo Pérez, com tot apunta, no pot prendre la sortida a Montecarlo.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari no ha tingut el seu dia. El barceloní ha vist com les seves opcions de quedar entre els deu primers s'anaven en orris després de tocar-se en la Q1 amb Kobayashi. El català ha entrat als boxs a canviar la part davantera del seu cotxe, però no ha pogut tornar a la pista per falta de temps i no ha millorat el seu temps. En les declaracions posteriors recollides per TV3, Jaume Alguersuari ha reconegut que s'estava quedant sense pneumàtics, que no tenia temps per fer més voltes i que el xoc amb Kobayashi havia estat provocat per ell mateix. Alguersuari, doncs, sortirà aquest diumenge des de la vintena posició, la seva pitjor qualificació en l'any 2011.

stats