Esports 02/04/2011

Stoner posa a tots al seu lloc, tot i sortir-se en l'última volta, i sortirà primer a Jerez

L'australià, líder del Mundial, marca el millor registre per davant de Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, i repeteixen a Jerez la primera fila del Gran Premi Qatar

Efe
2 min
Casey Stoner

Jerez de la FronteraL'australià Casey Stoner (Honda RC 212 V) ha posat tots els seus rivals en el seu lloc en aconseguir el millor lloc de la formació de sortida del Gran Premi d'Espanya de MotoGP després de ser el més ràpid en els entrenaments oficials que han resultat ser molt accidentats.

El millor temps ha estat per a Casey Stoner, tot i que Jorge Lorenzo (Yamaha 1) era segon, en la seva última volta Dani Pedrosa l'ha acabat relegant a la tercera plaça. Seran ells tres els que ocupin la primera línia de la formació de sortida amb un Valentino Rossi (Ducati Desmosedici) molt endarrerit doncs ha acabat dotzè, o el que és el mateix, a la quarta línia de sortida.

Excepte Pedrosa i Lorenzo, entre els pilots capdavanters del campionat, els més representatius, no han estat exempts de complicacions, ja que han caigut Valentino Rossi (Ducati Desmosedici), que ha acabat a gairebé segon i mig de l'australià, aquest ha sortit de pista en el seu últim gir i han caigut també els nord-americans Ben Spies i Colin Edwards, tots dos amb Yamaha 1.

El primer líder dels entrenaments oficials de MotoGP va ser el campió del món Jorge Lorenzo (Yamaha 1), que durant força temps s'ha mantingut al capdavant de la taula, però a la mitja hora s'ha vist superat per Dani Pedrosa (Honda RC 212 V), a qui li ha durat poc l'alegria en veure's sobrepassat gairebé immediatament per Casey Stoner.

Abans de complir-se el primer terç dels entrenaments ja s'havia anat per terra, en perdre contacte amb el terra la roda davantera de la seva Ducati Desmosedici, el nou vegades campió del món Valentino Rossi, queha tornat al seu taller a per la segona moto.

També ha caigut i ha hagut de ser retirat en llitera –encara que després ha pogut continuar els entrenaments– el japonès Hiroshi Aoyama (Honda RC 212 V), que era cinquè i ha acabat desè quan al capdavant de la taula es trobava Jorge Lorenzo amb un registre de 1:39.127, que ja era millor que el temps que Dani Pedrosa ha acreditat l'any passat per sortir primer.

Quan els pilots han començat a rebaixar els seus temps, després del gairebé obligat pas per tallers per muntar pneumàtic posterior tou, el primer a passar a l'acció ha estat Pedrosa, que ha rebaixat per mil·lèsimes el temps de Lorenzo fins al 1:39.108, però ha arribat gairebé al instant Casey Stoner, que l'ha deixat en 1:38.820 i ha tingut prou per ser el primer en la formació de sortida d'aquest diumenge.

Ha estat en aquests últims minuts, quan tots pressionen per millorar els seus temps i el seu lloc en la formació de sortida, quan s'ha produït el major nombre de caigudes, ja que el nord-americà Ben Spies, company de Lorenzo en l'equip oficial Yamaha, s'ha caigut en perdre adherència el tren davanter de la seva moto, el mateix que el seu compatriota i també pilot de Yamaha, Colin Edwards.

No han estat els únics ja que també ha caigut el francès Randy de Puniet, en un contratemps pràcticament calcat del que havia protagonitzat Valentino Rossi temps enrere i Casey Stoner s'ha anat recte en un revolt per evitar la caiguda en una última volta en la qual encara buscava esgarrapar alguna mil·lèsima al seu registre.

Héctor Barberá (Ducati Desmosedici) ha aconseguit la tretzena posició i Toni Elías (Honda RC 212 V) s'ha hagut de conformar amb tancar la taula de temps en la dissetena plaça.

stats