MOTOCICLISME
Esports 03/04/2011

Lorenzo, supervivent sota la pluja, guanya i es col·loca líder del Mundial

Les caigudes han marcat la cursa de MotoGP. Rossi ha fet caure Stoner, que ha hagut d'abandonar. Lorenzo ha sumat la seva segona victòria consecutiva a Jerez

Nuria García
2 min
Rossi ha relliscat i s'ha endut pel davant Stoner.

BarcelonaLa cursa de MotoGP ha estat marcada per la pluja i les nombroses caigudes. Els protagonistes de la categoria reina del Mundial han hagut de pilotar molt fi per poder creuar la meta, amb els pneumàtics desfets en les darreres voltes.

Lorenzo, que s'ha vist beneficiat de la caiguda que han protagonitzat Rossi i Stoner quan lluitaven per la segona posició –l'italià s'ha endut Stoner pel davant quan ha relliscat gestionant una corba, i l'australià és qui ha sotit més malparat, ja que no ha pogut continuar–ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva a Jerez. A més de veure com Rossi i Stoner queien, el mallorquí també s'ha aprofitat de la caiguda de Simoncelli quan liderava la cursa. L'italià ha forçat més del compte i no ha pogut continuar, deixant via lliure a Lorenzo.

Rossi, que a diferència d'Stoner ha pogut tornar a engegar la seva moto, ha remuntat des de l'última fins a la cinquena posició. Pedrosa, que aquest dilluns passarà per la sala d'operacions per intentar evitar les seves molèsties a l'espatlla, ha intentat plantar-li cara al mallorquí, però no ha pogut fer res i al final ha estat lluitant amb Ben Spies per pujar al segon calaix del podi, amb un avançament espectacular del català, que ha rodat en paral·lel amb Spies. Com li ha passat a Lorenzo, Dani Pedrosa també ha vist com Spies, que l'havia superat, rodolava i havia d'abandonar.

Pedrosa, veient els problemes de la resta de pilots i notant molèsties a l'espatlla, ha decidit ser conservador i s'ha mantingut en la segona plaça. Pel darrera, Hayden ha entrat tercer, per davant d'Aoyama i de Rossi.

Toni Elias ha sumat els seus primers punts en aquest Mundial, el del seu retorn a MotoGP, acabant en la novena posició.

stats