DAKAR 2011
Esports 15/12/2010

Nani Roma, Laia Sanz i Jordi Arcarons, preparats per anar al Dakar 2011

Mentre Nani Roma correrà en la categoria de cotxes, Laia Sanz i Jordi Arcarons ho faran en la de motos i Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Fina Roman, en camions

Nuria García
2 min
Els pilots dels equips KH-7 que participaran al Dakar

BarcelonaAquest migdia s'han presentat els tres equips KH-7 que participaran al Ral·li Dakar: Nani Roma en cotxes, Laia Sanz i Jordi Arcarons en motos, i Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Fina Roman, en camions.

Per a Nani Roma, aquest serà el seu setzè Dakar, i ho farà al volant d'un Nissan Navara. Després de quedar-se sense equip i decidir no participar, finalment i gairebé sobre la botzina el català va trobar un cotxe que li donés garanties. "Ha estat un dels anys més difícils que recordo. Vaig començar l'any 2010 malament [va guanyar la primera etapa del Dakar, però va haver d'abandonar] i, quan semblava que tot tiraria endavant, Stradale ens va deixar tirats. Però per sort vaig trobar un nou equip i realment, ara comença el més fàcil ja que el més complicat ha estat tot el que ha passat fins ara", ha dit el pilot de Folgueroles. Roma és conscient de les seves limitacions de cara a aquesta nova edició del Dakar: "He d'aprendre els límits del cotxe i anar de menys a més. Serà un any diferent, però estic tranquil perquè sé que faré coses interessants".

Laia Sanz, al costat de Jordi Arcarons, que li farà de motxiller (pilot de suport), afronta la seva primera participació al Dakar, el seu "somni des de petita". "El que més m'atreu del Dakar és tot el que comporta, és una aventura molt interessant", ha explicat la deu vegades campiona del món de trial, que ha afegit: "El que més por em dóna són les caigudes". El seu company d'equip, el veterà Jordi Arcarons (aquest serà el seu setzè Dakar), remarca que "l'objectiu és que la Laia acabi" i reconeix que serà una cursa complicada. "Per a mi no seran còmodes algunes situacions, perquè ens enxamparan cotxes i campions i això serà nou per a mi".

Per últim, Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Fina Roman són l'equip que participarà al volant d'un camió Man. "Fa anys que se'ns resisteix la victòria, però com sempre, amb il·lusió ho tornarem a intentar", ha apuntat Juvanteny. El seu company al volant durant els últims setze anys és José Luis Criado i, com a experta en navegació, Fina Roman, l'altra catalana que participa al Dakar d'enguany. "És cert que hi ha poques dones que participin en aquesta cursa, som un país amb poca afició femenina, però mica en mica va en augment", ha comentat.

També ha participat en la presentació Isidre Esteve. El pilot, que no participarà en aquesta edició del Dakar, comentarà la cursa per a TV3. "Intentarem explicar tot el que passi el millor possible per tal que la gent s'enganxi al Dakar", ha conclòs.

Tots ells seran a la sortida del dia 1 de gener a Buenos Aires. Des de llavors i fins el 16 de gener, els pilots recorreran 9.000 quilòmetres entre Argentina i Xile.

stats