FÓRMULA 1
Esports 18/04/2011

"Es busca Ferrari"

La premsa italiana critica l'estratègia que va triar Ferrari en el Gran Premi de la Xina. 'La Stampa' i 'La Repubblica' diuen que l'escuderia va ser la gran absent a Xangai

Efe
2 min
Actuació discreta de Felipe Massa i Fernando Alonso a Xangai.

BarcelonaLa premsa italiana ja carrega contra l'estratègia triada per Ferrari al Gran Premi de la Xina disputat aquest diumenge i qualifica de "desil·lusió" i d'"aposta perduda" el sisè i setè lloc aconseguit per Felipe Massa i Fernando Alonso, respectivament.

"Ferrari, una nova desil·lusió" és el titular que dedica en la portada el diari esportiu Corriere dello Sport, que en pàgines interiors destaca que "Hamilton apaga les il·lusions de Ferrari". Segons el rotatiu, la casa del cavallino rampante, "va lenta i es perd en el caos". "En una carrera truncada pels pneumàtics consumits perd la brúixola també Alonso, que aconsegueix ser només setè darrere d'un bon Massa". Dos companys d'equip, l'espanyol i el brasiler, que es troben en "fronts oposats", segons el diari.

També destaca el "flop" de Ferrari el diari esportiu La Gazzetta dello Sport, que puntua Alonso a les seves pàgines interiors amb un 5,5, per darrere de Mark Webber i Lewis Hamilton (9), Felipe Massa i Nico Rosberg (8), entre d'altres.

"Alonso, la defensa no està feta per a ell. L'espanyol va haver d'adaptar-se a una carrera en espera", explica el diari, que assenyala com l'asturià "va pagar l'estratègia", tant en la primera aturada "tardana" com quan es trobar darrere de Schumacher, que "anava lent i li va fer perdre segons". "Superat pel seu company, no va estar serè com sempre", diu sobre Alonso. Davant de la "màgia" i l'"alegria" del vencedor, Lewis Hamilton, el rotatiu assenyala l'"aposta perduda" de Ferrari, encara lluny del podi després de disputar les tres primeres curses del campionat.

També la premsa d'informació general dedica àmplies informacions al Gran Premi de la Xina i el diari Corriere della Sera explica com "el risc no porta al podi" en el cas de l'escuderia italiana. El rotatiu La Repubblica afegeix que "Ferrari és la gran absent" al "xou de Hamilton", que "guanya Vettel i encén la Fórmula 1". Una cursa, la de Xangai, en què, per ells, Ferrari "va moure's entre errors i confusions".

"Es busca Ferrari" és el contundent títol amb el qual obre la seva crònica el diari La Stampa, que atribueix els mals resultats a una "aerodinàmica insuficient" i a "estratègies equivocades". "L'inici del campionat ha estat un cop. Han fallat tots els remeis estudiats", diu sobre la casa italiana. La Stampa es mostra crític amb Alonso, a qui qualifica com "desmotivat" i del que diu: "No hi ha rastre del lluitador que donava un cop de porta a qui intentava avançar-lo. Pateix de la forma més passiva possible l'estratègia equivocada, a la carrera equivocada i amb el monoplaça equivocat".

stats