Fórmula 1
Esports 04/03/2012

Raikkonen tanca els tests de pretemporada amb el millor temps a Montmeló

El pilot de Lotus ha estat el més ràpid en els últims entrenaments abans de començar la temporada oficial a Austràlia. Alonso (Ferrari) ha fet el segon millor cronòmetre

Ara
1 min
Kimi Raikkonen (Lotus)

MontmelóEl finlandès Kimi Raikkonen ha tancat els tests de pretemporada de Fórmula 1 amb el millor temps del dia a Montmeló. El pilot de Lotus, que aquest any torna a la disciplina, ha estat el més ràpid de l'últim dia d'entrenaments al Circuit de Catalunya; en l'última jornada de proves abans que els equips no viatgin cap a Austràlia per començar el Mundial (18 de maig).

Mentre el finlandès ha marcat el millor registre, Fernando Alonso (Ferrari) ha estat segon, en un últim dia on Sebastian Vettel (Red Bull) gairebé no ha pogut rodar a la pista catalana.

Raikonnen no només ha estat el més ràpid del dia, sinó també el més ràpid dels quatre últims dies d'entrenaments a Montmeló. El finlandès, a més, ha pogut fer un simulacre de Gran Premi amb un resultat molt satisfactori pels seus interessos, que confirma que Lotus comença la temporada a un bon nivell.

D'altra banda, Fernando Alonso ha aprofitat el dia per fer tandes llargues i així provar el desgast dels pneumàtics. L'asutirà també ha acabat satisfet de les proves, i encara el Mundial amb bones sensacions.

El gran perjudicat d'aquest últim dia ha estat el vigent campió del món, l'alemany Sebastian Vettel, que només ha pogut fer una vintena de voltes –per les més de cent d'Alonso i Raikkonen–. El de Red Bull ha tingut problemes a un aleró i al canvi, i això li ha impedit poder treure conclusions de les novetats al xassís del seu monoplaça.

Dos campions mundials, Lewis Hamilton (McLaren) i Michael Schumacher (Mercedes) tampoc s'han deixat veure per les posicions davanteres, signant un sisè i un vuitè lloc respectivament.

stats