Fórmula 1
Esports 12/05/2012

De la Rosa: "La posició pot semblar la de sempre, però hem millorat i em quedo amb això"

El pilot català d'HRT assegura que l'equip està "en línia ascendent" i de cara a la cursa vol "poder acabar-la" i "donar guerra als Marussia"

M. Molina
2 min
Pedro Martínez de la Rosa

MontmelóL'HRT de Pedro Martínez de la Rosa ha tornat a finalitzar uns entrenaments oficials en les dues últimes posicions, però malgrat això, el pilot català assegura que "el rendiment de l'equip ha millorat". Ho ha dit després dels entrenaments oficials del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que es disputa aquest diumenge al circuit de Montmeló.

"El dia ha anat francament bé, sobretot a la tarda. Hem fet dues voltes molt bones a la classificació, baixant de l'1,28, i això no ho havíem aconseguit en tot el cap de setmana. Sé que la posició pot semblar la mateixa de sempre, però pel que fa al rendiment hem progressat i em quedo amb això", ha comentat el pilot. Exceptuant-hi els entrenaments lliures d'aquest dissabte al matí, en la resta de sessions el monoplaça de De la Rosa ha anat girant més ràpidament sobre la pista catalana. "Com sempre dic, encara ens queda marge de millora, però continuem en línia ascendent i això és el que compta".

De cara a la cursa d'aquest diumenge, en què sortirà des de la 22a posició (ha guanyat un lloc a última hora de la tarda per la sanció a Hamilton), el pilot ha explicat que apostarà per fer servir els pneumàtics tous d'entrada per "donar molta guerra als Marussia". Encara que l'objectiu principal és "acabar la prova davant de tots els aficionats".

Tanmateix, De la Rosa preveu una cursa "difícil". "És una pista dura i els pneumàtics del darrere es degraden molt", comenta. De fet, assegura que tots els equips hauran de tenir molta cura de l'estratègia, ja que "els compostos tous duren unes dotze voltes, i els més durs poden arribar a les divuit". Per això, preveu que les escuderies entrin als boxs entre tres i quatre vegades.

stats