MotoGP
Esports 28/08/2011

Casey Stoner confirma la seva superioritat i guanya la cursa de MotoGP

L'australià ha dominat la prova amb autoritat i s'ha imposat a Dani Pedrosa i Ben Spies, que han completat el podi d'Indianapolis

M. Molina
1 min
Casey Stoner

BarcelonaCasey Stoner ha confirmat la seva superioritat a la categoria de MotoGP i s'ha endut la victòria al Gran Premi d'Indianapolis. El pilot australià ha dominat durant tot el cap de setmana i aquest diumenge s'ha alçat amb el triomf per davant de Dani Pedrosa, que ha acabat segon, i Ben Spies, que ha estat tercer.

Stoner ha completat una cursa impecable. Ha sortit des de la pole i s'ha vist superat d'inici per Dani Pedrosa, que ha fet una sortida explosiva que li ha servit per liderar la prova a les primeres voltes. Però lluny de posar-se nerviós, l'australià ha esperat el seu moment i mica en mica ha anat augmentant el ritme de cursa, fins al punt de superar Pedrosa i escapar-se, esgarrapant dècimes de segon a cada gir.

El pilot de Castellar del Vallès ha intentat seguir el ritme de Stoner, però no l'ha pogut atrapar. Amb la seva tenacitat, però, sí que n'hi ha hagut prou per agafar distància respecte del grup, i acabar creuant la meta en solitari a la segona posició.

Jorge Lorenzo i Spies, companys d'equip a Yamaha, han lluitat per la tercera posició de la cursa, que ha caigut finalment a favor del nord-americà, que al tram final ha tingut un ritme molt superior al mallorquí.

Per darrere, Valentino Rossi ha tingut molts problemes amb els seus pneumàtics –havia optat per muntar el compost tou– i ha hagut d'entrar a box per canviar-los. Tanmateix, l'italià ha tornat a la pista i ha acabat 10è. D'altra banda, Toni Elias ha tornat a tenir problemes amb la posada a punt de la seva Honda i només ha pogut ser 13è, afavorit per la caiguda a l'última volta d'Héctor Barberà, que ha hagut d'abandonar.

stats