FÓRMULA 1
Esports 26/03/2011

Vettel sortirà des de la 'pole position' a Austràlia

El vigent campió del món s'ha imposat amb claredat en la jornada d'entrenaments i ha deixat Hamilton a 8 dècimes. Fernando Alonso sortirà des de la tercera fila i el català Jaume Alguersuari, des de la sisena

Nuria García
1 min
Sebastian Vettel, durant els entrenaments de dissabte.

BarcelonaL'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) i el britànic Lewis Hamilton (McLaren) ocuparan aquest diumenge la primera fila de la formació de sortida del Gran Premi d'Austràlia, la prova inaugural del Mundial de Fórmula 1, en què Fernando Alonso (Ferrari) sortirà des de la tercera fila, en cinquena posició.

Vettel, que aquest dissabte també ha dominat la tercera sessió d'entrenaments lliures, ha aconseguit un temps d'1.23.529 i aquest diumenge sortirà des de la primera posició, igual que l'any passat.

Al seu costat sortirà Lewis Hamilton, que tot i que ha tingut problemes amb els pneumàtics Pirelli, ha aconseguit col·lar-se entre els dos Red Bull, ja que Mark Webber sortirà tercer en el Gran Premi de casa seva.

Jaume Alguersuari (Toro Rosso) ho farà des de la sisena fila, en dotzena posició, després de l'alemany Michael Schumacher. El pilot català ha fet uns bons entrenaments, però no ha pogut aconseguir un temps que li permetés passar a la Q3, la que dóna accés per lluitar per les primeres posicions de la graella.

Els dos Hispania de l'italià Vitantonio Liuzzi i l'indi Narain Karthikeyan no podran participar en la cursa, ja que no han aconseguit el temps mínim a la asessió de classificació.

Tot i que durant els entrenaments de dissabte el temps no ha passat cap mala passada als pilots, la climatologia pot canviar radicalment de cara a la cursa, que podria ser, segons les previsions, passada per aigua. Així doncs, els equips hauran de ser molt flexibles amb l'estratègia. Depenent del comportament dels pneumàtics i del temps, les escuderies hauran de canviar el que hagin planejat durant la nit.

stats