Fórmula 1
Esports 27/10/2012

Sebastian Vettel aconsegueix la segona 'pole' consecutiva a la Índia

L'alemany de Red Bull ha estat el més ràpid, seguit de Webber i els dos pilots de McLaren. Alonso, aspirant al títol, només ha pogut ser cinquè

M. Molina
3 min
Sebastian Vettel celebra la 'pole' aconseguida al circuit de Buddh

BarcelonaSebastian Vettel ha demostrat que és el rei de la Índia, almenys a les sessions de qualificació. El pilot alemany de Red Bull, que lidera el certamen a falta de tres curses (comptant la d'aquest diumenge) ha estat el més ràpid als entrenaments oficials, per davant del seu company d'equip i dels dos McLaren. D'altra banda, l'aspirant Fernando Alonso només ha pogut situar el seu Ferrari a la cinquena posició, just per davant de Felipe Massa. Mentre el català Pedro Martínez de la Rosa partirà des de la 22a posició (10.30 h, TV3 i Antena3).

És la segona vegada consecutiva que Vettel aconsegueix el millor registre en els entrenaments d'aquest Gran Premi, que de fet tan sols té un any de vida. El de Red Bull ha dominat amb certa comoditat la sessió definitiva, i ha estat el més ràpid tant a la Q1 com a la Q2 i a la Q3. Només en aquest últim parcial ha comès una petita errada que l'ha obligat a aturar-se al 'box' per canviar els pneumàtics.

Però ha estat una simple anècdota. La superioritat de l'alemany ha estat absoluta i ha marcat la 'pole' sense massa dificultats, encara que el seu company d'equip, Mark Webber, ha quedat a tan sols 50 mil·lèssimes.

Vettel va pispar-li la primera posició del campionat del Món a Fernando Alonso en l'última cursa, a Corea, i el de Red Bull ha estat de sort en aquest Gran Premi. No només ha estat el millor, sinó que a més els dos McLaren s'han situat entre ell i l'asturià de Ferrari. Alonso, cinquè a gairebé cinc dècimes de segon, ha reconegut amb certa decepció que en aquests moments: "no puc lluitar contra Vettel" i que "vista la diferència amb els altres pilots [en aquest traçat], aconseguir un cinquè temps es pot considerar normal".

Alonso no té més remei que intentar fer "una bona sortida per mirar de guanyar alguna posició" i "pressionar el màxim els Red Bull per veure si cometen algun error en cursa". Més tranquil, però no pas relaxat, Vettel no llança les campanes al vol i assegura que "la carrera serà força dura" ja que "el divendres els pilots van demostrar que eren competitius".

De la Rosa, 22è

El pilot català d'HRT ha completat una bona sessió de qualificació, malgrat que per les característiques tècniques del seu monoplaça ha quedat a la part del darrera de la graella. Tot i això, De la Rosa ha pogut superar el seu company d'equip (Karthikeyan) i el Marussia de Charles Pic.

"A l'última part dels entrenaments m'he trobat molt de trànsit i no he pogut rebaixar temps", lamentava el català, que tot i aquesta circumstància reconeixia que ho hagués tingut "difícil" per superar Timo Glock (Marussia). De cara a la cursa d'aquest diumenge, el català aposta per una estratègia a dues aturades.

El paper discret dels pneumàtics

A diferència d'altres curses, on les gomes es degraden amb facilitat i els equips han de ser molt hàbils en l'estratègia, en aquest Gran Premi de la Índia els pneumàtics no seran tan importants. Els pilots han reconegut que els compostos aguanten molt bé les condicions del traçat, i fins i tot De la Rosa ha explicat que "els tous encara semblen massa durs i tot".

Per tot això, l'estratègia més comuna és la de fer dues aturades, tot i que algun equip podria sorprendre i finalitzar la prova passant únicament una vegada pel 'box'.

stats