Fórmula 1
Esports 22/04/2012

Vettel demostra que el Red Bull segueix sent un cotxe guanyador i s'imposa a Bahrain

L'alemany, que sortia des de la 'pole position' ha dominat un Gran Premi en què la sorpresa ha estat l'escuderia Lotus: Raikkonen i Grosjean han estat segon i tercer

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel ha rodat durant gairebé tot el Gran Premi en la primera posició

BarcelonaSebastian Vettel encara se'n recorda de guanyar. Així ho ha demostrat a Bahrain, en el quart Gran Premi de la temporada. L'alemany va marcar dissabte el millor temps i això li ha permès sortir aquest diumenge des de la primera posició. Una plaça que només ha abandonat –i per poc temps– quan ha entrat als boxs per canviar pneumàtics.

L'alemany, de retruc, a més de guanyar la seva primera cursa del 2012, ha aconseguit col·locar-se líder del Mundial de pilots.

Vettel ha dominat per davant dels dos cotxes que han estat la sorpresa del Gran Premi: els Lotus. Kimi Raikkonen i el seu company, Romain Grosjean, han demostrat tenir un alt ritme de cursa i s'han imposat a tots els seus rivals, pujant al segon i tercer graons del podi. El finlandès, que la setmana passada va dir que els Lotus estaven a prop del podi, no ha fallat i, en la temporada del seu retorn a la F-1, ha fet a Bahrain el seu primer podi.

Per qui ha estat un cap de setmana per oblidar és per a McLaren. Hamilton ha tingut problemes en els dos primers canvis de pneumàtics amb la roda posterior esquerra, mentre que Button ha punxat una roda a tres voltes pel final i posteriorment ha hagut d'abandonar per problemes amb el motor.

Alonso ha acabat la cursa en la setena posició i el català Pedro de la Rosa, en la 20a, per davant del seu company a HRT, Narain Karthikeyan.

Quan ha acabat la cursa els comissaris encara havien d'investigar tres maniobres: una d'Alonso al pit-lane i dues de Rosberg –una amb Alonso i una altra amb Hamilton–. Finalment, cap d'ells ha estat sancionat i, per tant, no hi ha hagut canvis en la classificació final.

stats