Fórmula 1
Esports 23/06/2012

Vettel sortirà primer a València i Alonso haurà de remuntar des de l'onzena posició

L'alemany marca la 33a 'pole' de la seva carrera i iguala les que ja van aconseguir Jim Clark i Alain Prost. El català Pedro Martínez de la Rosa sortirà des de la 21a posició

Ara
1 min
Vettel ha marcat a València la seva 33a 'pole' al Mundial de F-1 / ALBERT GEA / REUTERS

ValènciaSebastian Vettel ha aconseguit el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Europa que durant aquest cap de setmana es disputa al circuit urbà de València. L'alemany ha marcat la 33a 'pole' de la seva carrera i, per tant, iguala les que van aconseguir Jim Clark i Alain Prost, si bé aquests dos pilots van aconseguir-les havent participat en moltes més curses.

A la primera fila de la graella l'acompanyarà aquest diumenge el britànic de McLaren Lewis Hamilton, mentre que la segona fila l'ocuparan Pastor Maldonado i Romain Grosjean.

La sorpresa negativa del dia l'han donat els dos Ferrari i Mark Webber, que no han pogut lluitar per la 'pole'. Fernando Alonso i Felipe Massa no han passat a la Q3 i s'han hagut de conformar amb l'onzena i la tretzena posicions, mentre que el pilot asturià de Red Bull ha tancat els entrenaments oficials amb el 19è registre, lluny del seu company d'equip.

Webber ha patit problemes de frens durant la tercera sessió d'entrenaments lliures d'aquest dissabte al matí i, a més, abans de la sessió oficial, els mecànics han modificat les suspensions del seu cotxe, fet que ha provocat que l'australià gairebé no pogués rodar abans dels entrenaments classificatoris.

Finalment, Timo Glock, amb problemes estomacals, no ha pujat al seu Marussia i no ha aconseguit cap temps en la sessió oficial. Caldrà esperar, doncs, per saber si li permeten participar a la cursa d'aquest diumenge.

stats