FÓRMULA 1
Esports 27/08/2011

Vettel fa la 'pole' a Bèlgica i Alguersuari aconsegueix la seva millor posició a la graella, sisè

L'alemany de Red Bull fa la novena 'pole position' de la temporada (de 12 possibles) i Alguersuari marca el sisè millor temps i sortirà des de la tercera fila de la graella

Nuria García
2 min
Jaume Alguersuari sortirà sisè a Bèlgica. THIERRY ROGE / REUTERS

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit la novena pole position de la temporada després d'haver marcat el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi de Bèlgica que aquest cap de setmana es disputa al circuit d'Spa-Francorchamps. L'alemany, doncs, tornarà a sortir des de la primera posició, un fet que ha passat en nou de les dotze curses que s'han disputat.

La pluja, com acostuma a ser habitual a Spa, n'ha estat la protagonista, i ha marcat la pauta al llarg de tots els entrenaments.

Al costat de l'alemany de Red Bull sortirà Lewis Hamilton. El britànic, que havia marcat un temps molt bo, ha vist com Vettel li prenia el millor registre en l'última volta. Al darrere hi haurà el company de Vettel, Mark Webber, i Felipe Massa. Fernando Alonso, per la seva banda, sortirà vuitè.

La sorpresa és a la tercera línia de la graella, amb Jaume Alguersuari sisè. El català, que ha fet uns entrenaments impressionants, ha aconseguit la seva millor posició en una graella de sortida des que va aterrar a la Fórmula 1. Al costat seu, cinquè, hi sortirà Nico Rosberg.

Una altra de les sorpreses ha estat l'eliminació en la Q2 de Jenson Button, un dels especialistes sota la pluja. El britànic creia que encara tenia temps de fer una altra volta, però el seu equip li ha dit que entrés als boxs. Ara sortirà des de la tretzena posició. A més, Michael Schumacher, que aquest cap de setmana celebra els fa vint anys que fa que va debutar a la Fórmula 1, ha vist com a causa d'una errada del seu equip ha perdut una roda en una recta i s'ha estavellat contra el mur en la primera volta, i s'ha quedat, així, sense opcions.

D'Ambrosio, Liuzzi, i Ricciardo no han aconseguit fer un temps inferior al 107% de la pole posiiton, i si la FIA no hi dóna el seu vistiplau, aquest diumenge no podran prendre la sortida del Gran Premi belga.

stats