FÓRMULA 1
Esports 08/07/2012

Mark Webber li guanya la partida a Alonso i aconsegueix a Silverstone el segon triomf de l'any

El pilot australià supera el de Ferrari en les últimes voltes, després que Alonso hagués encapçalat sense rival la cursa fins llavors

N. García
2 min
Mark Webber celebra el triomf en el Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 / DIMITAR DILKOFF / AFP PHOTO

BarcelonaMark Webber ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de la Gran Bretanya, la seva segona victòria de la temporada després de la que ja va celebrar a Mònaco.

El domini de pràcticament tota la cursa ha estat per a Fernando Alonso, que ha fet una gran sortida i ha mantingut la primera posició. L'asturià ha decidit sortir amb pneumàtics durs, a diferència dels dos Red Bull, Mark Webber i Sebastian Vettel, que han apostat per arrencar amb pneumàtics tous.

El primer incident del dia ha arribat ben aviat, tot just arrencar la cursa. Di Resta i Grosjean han xocat i el primer ha hagut d'abandonar després de trencar les suspensions. I quan s'havien disputat 12 voltes, Maldonado ha intentat superar Checo Pérez de manera bastant agressiva i els dos pilots han xocat, cosa que ha provocat que el mexicà hagi quedat fora de la cursa. Els comissaris han anunciat que investigaran aquest incident. Després d'un inici bastant mogut, la cursa s'ha tranquil·litzat i hi ha hagut pocs canvis al capdavant.

L'estratègia, en aquest cas difícil de triar perquè els equips no havien provat els pneumàtics de sec en tot el cap de setmana –tots els entrenaments van ser en mullat–, ha estat clau. Alonso ha optat per sortir amb pneumàtics durs i Webber i Vettel amb pneumàtics tous. Això ha fet que l'últim canvi de pneumàtics hagi estat clau. Alonso ha hagut de posar-ne de tous –que es gasten abans que els durs– i Webber i Vettel, de durs. L'asturià, quan ha sortit de boxs de fer el segon canvi de rodes i a falta de 14 voltes per al final, avantatjava l'australià (4,5 segons), però Webber ha anat retallant temps mica en mica fins a la volta 49, quan ha superat Alonso per l'exterior i fent ús del DRS.

Finalment, el català Pedro Martínez de la Rosa ha estat 20è i ha acabat la cursa pel davant del seu company a HRT, Narain Karthikeyan.

Classificació GP de la Gran Bretanya

1. Mark Webber

2. Fernando Alonso

3. Sebastian Vettel

4. Felipe Massa

5. Kimi Raikkonen

6. Romain Grosjean

7. Michael Schumacher

8. Lewis Hamilton

9. Bruno Senna

10. Jenson Button

---

20. Pedro de la Rosa

stats