Motor
Esports 21/06/2011

"I'mPossible", un euro perquè un pilot de F-2 pugui seguir competint

Davant dels problemes per trobar patrocinadors per la crisi econòmica, el català de Fórmula 2 Ramon Piñeiro ha creat un moviment de patrocini social, en què qualsevol pot erigir-se en cooperant

Àlex Cubero / Efe
3 min

BarcelonaUn euro per aconseguir l'impossible. Davant dels problemes per trobar patrocinadors per la crisi econòmica, el pilot català de Fórmula 2 Ramon Piñeiro ha creat un moviment de patrocini social, en què qualsevol pot erigir-se en cooperant i ajudar-lo a seguir competint per aconseguir el somni de la Fórmula 1.

Parlar de Ramon Piñeiro és fer-ho d'obstacles que sorgeixen al camí i de la capacitat per superar-los. No és la primera vegada que aquest pilot barceloní, de tan sols 19 anys, veu perillar els seus anhels.

"Als 12 anys, quan l'economia en teoria estava bé, el meu pare va arribar a casa i em va dir: 'Mira, Ramon, hi ha un problema amb l'empresa i has de deixar de córrer, perquè no tinc diners per pagar-ho'", ha rememorat avui Piñeiro en una entrevista.

Lluny d'abandonar en el primer contratemps, Piñeiro es va armar de valor i va concertar reunions amb grans empreses. Tenia amb prou feines 13 anys i apareixia sense acompanyant, intentant demostrar que ell podia tirar endavant amb la seva força de voluntat. I ho va aconseguir.

Però quan el 2009 la crisi va constrènyer amb totes les seves forces i els patrocinadors van començar a flaquejar, va haver de retreure de nou la seva lucidesa prematura. Va entabanar uns amics per escriure cartes manuscrites a més d'un centenar d'empreses. Una d'elles va ser Caja Madrid que, sorpresa per la iniciativa, va apostar per ell.

No obstant això, la fusió de bancs en la qual es va veure immersa l'entitat bancària va obligar a retirar un patrocini vital per seguir competint. Un cop dur, però Piñeiro no va trepitjar el fre.

"Davant la crisi s'han de fer coses noves, coses diferents per tenir un resultat diferent. Pot ser bo o dolent, però com a mínim la resposta serà diferent", ha admès. La seva enginyosa resposta a aquests impediments va ser el moviment "I'mPossible" ('Impossible/Sóc possible').

"Sembla pràcticament impossible que arribi a la Fórmula 1, però amb un petit esforç, una petita ajuda, una petita col·laboració de tothom, podem posar un petit apòstrofe a la frase i canvia radicalment. Passar de ser impossible que jo sigui possible", ha reflexionat.

No es tracta d'un donatiu o una recol·lecta "a fons perdut", recorda el pilot català, sinó d'un patrocini en tota regla, amb els beneficis que això comporta.

Per això, Piñeiro, un pilot emergent en la Fórmula 2, proposa que els seus seguidors es converteixin en mecenes que puguin tenir accés al circuit, participar en sortejos de peces del seu cotxe o xerrar amb el pilot en videoconferències.

Un patrocini que s'efectua mitjançant una donació mínima d'un euro a través de missatge a mòbil, així com la possibilitat de realitzar ingressos majors a través d'internet.

Si la donació arribés als mil euros, es gravaria el nom de la persona en l'automòbil oficial del pilot.

Fins ara, gairebé 2.500 persones ja han col·laborat en aquesta "esponsorització social", amb ampli suport en les xarxes socials. "Sóc un pilot 2.0", ha ironitzat.

Més enllà de bromes, Piñeiro recorda que a la seva curta edat ja ha tingut molts problemes que l'han obligat a madurar. "Ara tindré aquesta gent per sempre i no la deixaré penjada per res del món. Arribi o no a la Formula 1, sempre les tindré representades en mi", ha garantit.

La setmana passada, el seu repte va ser afrontar la selectivitat per poder estudiar enginyeria d'automoció al Regne Unit.

Però en pocs dies, gairebé sense descans, un nou desafiament s'erigeix en el seu camí, al circuit belga de Spa, on confia imposar-se i així fer un pas de gegant per acabar aquest any entre els tres primers de la competició. Un bitllet directe amb destinació als tests de la Fórmula 1.

"Qui sap si aquest any podré guanyar la F-2 i l'any que ve ser a Fórmula 1 -ha subratllat-. Pot semblar precipitat, estrany, però més que mai pot ser possible gràcies a aquesta gent que està confiant en mi", ha apuntat.

stats