Fórmula 1
Esports 22/07/2012

Els comissaris sancionen Vettel amb 20 segons i l'alemany cau fins a la cinquena posició

El pilot de Red Bull ha estat penalitzat per haver avançat Jenson Button per fora de la pista i cau fins a la cinquena posició. Button passa a ser segon i Räikkönen tercer

M. Molina
1 min
Sebastian Vettel al podi de Hockenheim. El pilot ha perdut la segona posició als despatxos

BarcelonaSebastian Vettel ha sigut sancionat pels comissaris amb 20 segons per haver avançat Jenson Button per fora del traçat de Hockenheim durant el Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1. D'aquesta manera, el pilot alemany perd la segona posició que havia aconseguit i cau fins a la cinquena.

L'acció s'ha produït a l'última volta de la cursa. Button era segon i Vettel tercer. L'alemany era més ràpid i ha provat l'avançament en el revolt més lent de tots: un gir de dretes molt tancat després d'un tram molt ràpid del circuit. Button tenia l'interior i Vettel ha provat de superar-lo per fora. En el moment d'accelerar per encarar la recta, Vettel ha fet un cop de volant i ha sortit del traçat per accelerar sense dificultat i poder avançar el seu rival. Una acció no permesa en el reglament –sortir dels límits del traçat per guanyar una posició o rebaixar temps– i ha sigut penalitzat.

D'aquesta manera, la cursa manté Alonso com a guanyador però ara el segon classificat és Jenson Button. Kimi Räikkönen puja al podi, i Kobayashi és quart, mentre que la cinquena plaça és per a Vettel.

Aquesta modificació també té efectes sobre el Campionat del Món, tot i que no gaire destacats. Alonso també continua dominant el certamen (154) i Webber es manté segon (120). Vettel també conserva el tercer lloc, però ara amb 110 punts. Mentrestant Räikkönen, quart, en passa a sumar 98.

stats