Fórmula 1
Esports 31/07/2011

Button es beneficia de la pluja que ha revolucionat el final al GP d'Hongria per guanyar davant Vettel i Alonso

A partir de la volta 47, ha tornat a ploure sobre el circuit d'Hungaroring i això ha relegat Hamilton, que havia estat dominant tota la carrera, fins a la quarta posició. Button s'ha situat primer, seguit per Vettel i Alonso

Natalia Arroyo
2 min
Jenson Button, en un revolt a Hungaroring.

BarcelonaLa pluja ha sorprès Hamilton quan liderava la cursa i, en una errada, s'ha vist superat pel seu company d'equip, Jenson Button. A més, al britànic se l'ha castigat amb un drive through a la volta 57 que l'ha fet perdre tota opció de lluitar per pujar al podi. En paral·lel, Ferrari ha fet un canvi de pneumàtics molt arriscat, apostant pels durs enlloc dels intermedis i això ha permès Fernando Alonso avançar posicions i situar-se tercer, per darrere d'un Vettel que ha fet una cursa força conservadora, conscient que la segona posició el situa encara més líder del Mundial amb 234 punts.

Jaume Alguersuari, que sortia setzè, ha guanyat sis posicions i s'ha colat entre els deu primers, exprimint les possibilitats del seu Toro Rosso i sumant un valuós punt.

La sortida ho deixa tot igual

Sebastian Vettel ha aconseguit conservar la primera posició a la sortida del GP d'Hongria, tot i la forta pressió dels McLaren de Hamilton i Button, que han protagonitzat una lluita ferotge per perseguir el Red Bull de l'alemany. Per darrere, Alonso ha fet una gran sortida, superant el seu company d'equip Felipe Massa, però l'asturià ha patinat després del primer revolt i això ha permès als Mercedes que el seguien, avançar-lo i deixar-lo sisè, fent inútil la bona sortida que havia fet, aprofitant el rebuf.

Les primeres voltes s'han fet sobre mullat i amb pneumàtics intermedis. Això ha ocasionat diverses sortides de pista, virolles, i passades de frenada que han reordenat els pilots. Alonso, que ha arribat a rodar tercer en algun moment, s'ha vist avançat pel Red Bull de Webber, el primer en fer el canvi de pneumàtics per passar als llisos, quan la pista ha començat a assecar-se.

Festival a boxs

L'estratègia ha entrat en joc. i Hamilton, valent també, ha aprofitat que ja duia els slick, per començar a marcar ritme al capdavant de la carrera. Tant ell com Button, han rodat més ràpid que Sebastian Vettel, que no ha trobat mai la manera d'apropar-se als McLaren. Tampoc ha volgut forçar la màquina l'alemany, que segueix calculant els punts que el poden tornar a fer campió del món.

A la volta 47, i quan Hamilton semblava llençat a guanyar el GP d'Hongria, ha tornat a ploure. Sorprès, Hamilton ha patinat i ha perdut el liderat. El gran beneficiat ha sigut Button, que el seguia de prop i que havia mantingut els pneumàtics durs. En paral·lel, Alonso ha entrat a boxs i ha optat pels pneumàtics durs, en una aposta estranya i arriscada de Ferrari.

Tot i que ha continuat plovent, l'aposta dels durs enlloc dels intermedis ha acabat sent bona per a Alonso, que s'ha situat tercer per davant de Webber. A la volta 57, a Hamilton l'han castigat amb un drive through que l'ha fet baixar una posició i el Red Bull de Webber ho ha aprofitat per avançar-lo. El britànic, agressiu i enrabiat, ha aprofitat un embús entre doblats per tornar-li la jugada a l'australià i recuperar el quart lloc.

Les últimes voltes, ho han deixat tot com estava i Button ha aconseguit la victòria a Hungaroring, on va guanyar la seva primera cursa el 2007, per davant de Vettel i Alonso, que acaba satisfet amb el podi.

stats