FÓRMULA 1
Esports 01/09/2012

Jenson Button aconsegueix la 'pole' a Bèlgica, la primera des que va arribar a McLaren

Alonso arrencarà aquest diumenge cinquè i Sebastian Vettel, que no ha passat a la Q2, sortirà 10è per la sanció a Webber de cinc posicions per substituir la caixa de canvis

N. García
2 min
Jenson Button ha fet la 'pole' a Spa-Francorchamps

BarcelonaJenson Button ha sigut el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi de Bèlgica que aquest cap de setmana es disputa al traçat de Spa-Francorchamps. El pilot britànic ha aconseguit així la primera 'pole' des que va arribar a McLaren, després de fer uns grans entrenaments oficials. Button ja havia dominat la Q2, i a la Q3 ha aconseguit un temps d'1:47.573 que cap altre pilot ha pogut superar.

Al seu costat aquest diumenge arrencarà un sorprenent Kamui Kobayashi, que ha aconseguit la seva millor classificació. Pel darrere, Raikkonen i Checo Pérez ocuparan la segona fila de la graella, ja que Pastor Maldonado ha estat sancionat amb tres posicions a la graella després d'obstaculitzar la volta de Nico Hulkenberg. Fernando Alonso arrencarà des de la tercera fila de la graella, al costat de Pastor Maldonado.

La Q2 ha provocat una autèntica escabetxina de pilots favorits, que han quedat fora de la lluita per la 'pole position'. Vettel no ha pogut evitar caure eliminat en l'última volta i, si bé ha pogut millorar el seu registre, s'ha quedat fora de la Q1 amb l'onzè millor temps, una cosa que no li passava des del Gran Premi de la Xina, al març. Tot i això, Vettel arrencarà aquest diumenge des de la 10a posició, ja que el seu company d'equip, Mark Webber, ha substituït la caixa de canvis i ha sigut sancionat amb cinc posicions a la graella de sortida. Tampoc han passat a la Q3 Michael Schumacher, que aquest cap de setmana celebra el seu Gran Premi número 300, i Felipe Massa, que ha conclòs els entrenaments en la 14a posició, just per darrere de Michael Schumacher.

La sorpresa negativa del dia ha sigut Nico Rosberg. El pilot de Mercedes, que perdrà cinc posicions a la graella de sortida després d'haver substituït la caixa de canvis, ha acabat els entrenaments oficials amb el 18è temps i, per tant, aquest diumenge arrencarà des de la 23a posició. L'alemany ha pogut fer pocs quilòmetres a la tercera sessió de lliures a causa dels problemes amb la caixa de canvis i, per tant, s'ho ha hagut de jugar tot en l'entrenament oficial.

Graella de sortida - GP de Bèlgica

1. Jenson Button

2. Kamui Kobayashi

3. Kimi Raikkonen

4. Sergio Pérez

5. Fernando Alonso

6. Pastor Maldonado

7. Lewis Hamilton

8. Romain Grosjean

9. Paul Di Resta

10. Sebastian Vettel

11. Nico Hulkenberg

12. Mark Webber

13. Michael Schumacher

14. Felipe Massa

15. Jean-Éric Vergne

16. Daniel Ricciardo

17. Bruno Senna

18. Heikki Kovalainen

19. Vitali Petrov

20. Timo Glock

21. Pedro de la Rosa

22. Charles Pic

23. Nico Rosberg

24. Narain Karthikeyan

stats