DAKAR 2012
Esports 29/12/2011

Laia Sanz: "L'objectiu ha de ser guanyar. Després de guanyar una vegada, no em conformo amb menys"

La pilot, que vol millorar la classificació general del 2011, diu que s'haurà de dosificar per arribar a les tres últimes etapes, les més dures, en bones condicions

Nuria García
2 min
Laia Sanz va guanyar el Dakar 2011 en categoria femenina.

MontmelóEl debut de Laia Sanz al Dakar en l'edició del 2011 no podria haver estat millor. Va guanyar en la categoria femenina i va acabar 39a a la classificació general. I ara, després d'aquella primera experiència, encara la seva segona participació amb ganes i il·lusió. "Fàcil no ho serà. Està clar que l'objectiu ha de ser guanyar. Tot i que l'any passat va anar molt bé i tot va anar de cara, després de guanyar una vegada no em conformo amb menys. És una cursa molt complicada, en què repetir el que vaig fer l'any passat serà molt complicat", diu la pilot.

La catalana anirà al Dakar amb un nou equip, una nova moto i un nou motxiller. "Ha estat un any mogut. Després del Dakar vaig treballar molt dur per tornar a estar en forma pel trial i després de la temporada de trial, hi han hagut molts canvis. Canvi d'equip, de motxiller, de tot! És una motivació extra. He treballat moltíssim, els tres últims mesos han estat molt intensos i crec que arribo bé, amb l'avantatge d'haver-hi participat ja una vegada, de tenir experiència. A més, crec que físicament estic millor que l'any passat i en moto he fet més hores".

Després de l'any passat, Laia Sanz sap com ha d'afrontar el ral·li més dur: "És una cursa en què no puc ser massa ambiciosa i l'objectiu és millorar. Els primers dies m'ho hauré d'agafar amb calma, fer una cursa intel·ligent, no aclaparar-me, no pensar en el resultat i fer una cursa de menys a més, i també intentar dosificar-me, tenint en compte l'experiència de l'any passat, en què vaig arribar als tres últims dies una mica justa de físic. Aquest any el més dur ve en els últims dies, per tant, haurem d'intentar arribar en condicions per fer-ho bé".

stats