MOTOCICLISME
Esports 19/10/2012

Maverick Viñales deixa plantat el seu equip i no disputa els entrenaments lliures del GP de Malàisia

El pilot català trenca el contracte amb el seu equip perquè assegura que li no està "donant el màxim" i que "no és un equip guanyador"

Efe / Ara
2 min
Maverick Viñales ha tingut problemes i arrencarà a Misano des de l'onzena posició / ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Sepang / BarcelonaEl pilot català Maverick Viñales, segon a la classificació provisional del Mundial de Moto3 i el pilot que més curses ha guanyat aquesta temporada de la categoria petita, ha deixat plantat el seu equip, el Blusens Avintia de Moto3, i no ha sortit a disputar els primers entrenaments lliures del GP de Malàisia, que aquest cap de setmana es disputa al circuit de Sepang.

Viñales va discutir la nit de dijous amb el seu equip i aquest divendres ha anunciat que deixa l'equip. "S'han posat durs i han volgut anar a males", ha dit Viñales, que ha explicat: "Dijous vam tenir problemes amb l'equip, hem tingut moltes converses i si alguna cosa ha quedat clara és que aquest no és un equip guanyador. Jo volia acabar les tres curses que falten i després buscar un altre equip i no m'ho han permès, s'han posat durs dient-me que no em permeten trencar el contracte per a l'any vinent".

Només arribar al circuit, el pilot ha anat directament a parlar amb els responsables de l'organització del Campionat del Món. Viñales ha comentat que creu que el seu equip no està "donant el màxim". "No és normal que cada cop la meva moto funcioni pitjor", ha dit, i sobre el seu representant, Ricard Jové −que també és el director de l'equip−, ha dit: "És clar que trenco amb el meu representant, ja que en tot moment ell ha estat al costat de l'equip".

El català és conscient que potser no pot córrer la temporada vinent. "Si no pujo a la moto l'any vinent, ho faré el següent", ha dit, i ha continuat: "Tenia signada la renovació per a dos anys, però des del GP d'Aragó ens han demostrat que són un equip de tercera o segona línia i que al final els dos sortirem perdent, ja que jo em quedo sense córrer, però per a l'equip marxa una peça molt important".

stats