MOTO3
Esports 26/08/2012

Lluís Salom sorprèn Cortese en l'última volta i li pren la segona posició d'una cursa que guanya Folger

El balear supera l'alemany en una gran última volta. Folger guanya en solitari, mentre Maverick Viñales acaba quart i ara té a Cortese a 32 punts en el Mundial

Nuria García
2 min
Salom, Folger i Cortese han pujat al podi de Brno a Moto3 / DAVID W CERNY / REUTERS

BarcelonaL'alemany Jonas Folger ha tornat a pujar al podi. Després de la tercera posició a Indianapolis ara fa una setmana, Folger ha aconseguit aquest diumenge el triomf a Brno. Al podi l'han acompanyat Lluís Salom i Sandro Cortese després d'una última volta boja.

La cursa de Moto3 ha estat declarada en mullat a causa de la pluja que havia caigut abans que els pilots prenguessin la sortida, però mica en mica la pista s'ha anat eixugant. Però l'aigua que hi havia a la pista en les primeres voltes ha fet que els pilots que han apostat per pneumàtics de mullat agafessin avantatge. Maverick Viñaes i Sandro Cortese han decidit sortir amb gomes de sec i, per tant, han anat enrere en la classificació, caient fins la setena i vuitena posicions respectivament.

Efrén Vázquez ha liderat la cursa abans que Folger el superés i fes la cursa en solitari fins creuar la línia de meta sense perdre en cap moment la primera posició. Pel darrere, Cortese ha superat Viñales i els dos han començat a remuntar posicions sense descans i, quan només quedaven cinc voltes, el català ja era quart, amb Cortese tercer.

Maverick necessitava superar Cortese per retallar distàncies en la lluita pel Mundial –eren tercer i segon a falta de tres voltes–, però l'alemany, amb una KTM amb més motor que la Honda FTR del català, no li ha donat opció. Tot i això, el cop d'efecte en l'última volta l'ha donat el balear Lluís Salom. Quan ningú s'ho esperava, Salom ha superat l'alemany i s'ha fet amb la segona posició del podi.

Maverick Viñales ha acabat la cursa en la quarta posició, just pel davant del també català Àlex Rins. Héctor Faubel ha estat 11è, Adrian Martín 13è, Joan Olivé 18è i Àlex Márquez 21è.

Així doncs, ara Cortese acumula 200 punts, 32 més que Maverick Viñales en la classificació general del Mundial de Moto3. El tercer classificat és Lluís Salom, amb 149 punts.

stats