MOTO3
Esports 16/09/2012

Cortese guanya a Misano i amplia l'avantatge al capdavant del Mundial respecte Maverick

El pilot català acaba la cursa de San Marino en la cinquena posició i ja té el líder, l'alemany Sandro Cortese, a 46 punts

N.g.
1 min
D'esquerra a dreta, Rins, Maverick i Cortese, durant la cursa de Moto3 a Misano / MAX ROSSI / REUTERS

BarcelonaSandro Cortese ha aconseguit un important triomf al circuit de Misano, el tercer de la temporada, que li permet escapar-se al capdavant de la classificació general del Mundial de Moto3. Cortese té ara 225 punts, 46 més que Maverick Viñales, que aquest diumenge ha remuntat però només ha pogut acabar cinquè.

Durant els primers compassos de la cursa Cortese i Fenati han dominat, però el grup finalment s'ha fet nombrós amb l'arribada de pilots que venien pel darrere i han acabat sent deu pilots en el grup capdavanter, amb el barceloní Àlex Rins, el balear Lluís Salom i el català Maverick Viñales entre ells. I és que Maverick ha tingut un problema a la sortida –gairebé s'ha tocat amb un altre pilot– i això li ha fet perdre opcions.

A tres voltes per al final, cinc pilots–Cortese, Maverick, Rins, Salom i Fenati– lluitaven pel triomf, i així han seguit quan la cursa ha entrat en l'última volta. En el darrer gir, Salom ha superat Maverick Viñales mentre Cortese s'escapava. El de Roses, a més, ha vist com al final Àlex Rins l'avançava –i Fenati aprofitava l'embolic per superar-los als dos– i Maverick queia fins a la cinquena posició.

Al final, Cortese ha guanyat i l'han acompanyat al podi Salom i Fenati. Rins ha estat quart i Viñales, cinquè. Hèctor Faubel ha acabat en la 13a posició i Josep Rodríguez, en la 23a. Per últim, Àlex Márquez ha caigut i, tot i que ha intentat seguir, al final s'ha retirat.

stats