Motor
Esports 31/01/2011

El campió de motociclisme Marc Márquez, aprenent sobre quatre rodes

El jove pilot de Cervera està aprofitant la parada hivernal al calendari del mundial per treure's el carnet de conduir en una autoescola del seu municipi natal

Gemma Bastida / Efe
2 min
Marc Márquez ha començat les classes per treure's el carnet de conduir.

CerveraEl jove pilot de Cervera, Marc Márquez, actual campió mundial de motociclisme en la categoria de 125 centímetres cúbics, està aprofitant la parada hivernal al calendari del mundial per treure's el carnet de conduir en una autoescola del seu municipi natal.

Amb tan sols disset anys, aquest experimentat campió del món de motos està a punt de convertir-se en un conductor novell sobre quatre rodes, i de moment descarta treure's el permís per conduir motos de gran cilindrada com les que pilota en els circuits, perquè "em conec".

Divendres passat, Márquez va fer l'examen teòric del carnet, el que més el preocupava, i va aprovar a la primera. La seva intenció ara és efectuar el pràctic el pròxim 18 de febrer, un dia després de complir la majoria d'edat.

Per la seva experiència en els circuits, on a més de motos ha conduït també algun cotxe, no hi ha dubte que Márquez, que la temporada que ve debutarà en la categoria de Moto2, és un alumne avantatjat.

La seva professora, Montse Closa, de la xarxa d'autoescoles del RACC, dóna fe d'això: "És molt bon noi i molt responsable, dóna gust ensenyar-lo a conduir. A més, a diferència d'altres persones de la seva edat, ell no ha començat de zero i això es nota", explica.

Closa destaca que Márquez que és "un gran observador" i té una gran capacitat de coordinació i anticipació.

El propi pilot comenta que ja havia conduït amb anterioritat i que li està resultant relativament fàcil la part pràctica, encara que reconeix que la professora, a més de consells, també li ha clavat alguna bronca per saltar-se algun stop.

Márquez, que es va matricular a l'autoescola el mes de desembre passat, ha realitzat fins ara set o vuit pràctiques i avui ha pogut demostrar davant els mitjans de comunicació les seves habilitats al volant d'un Audi A3.

Després de cordar-se el preceptiu cinturó de seguretat i regular el retrovisor, Márquez ha tret el fre de mà, ha introduït la primera marxa i ha arrencat amb una gran tranquil·litat i temperància, evidenciant que sens dubte conduir no és una cosa nova per a ell.

Tot i així, el pilot és conscient que la conducció en un circuit no té res a veure amb la de qualsevol carretera i que a més de circular amb una velocitat moderada cal tenir molta precaució.

"A la carretera hi ha molts perills i cal ser conscients que no és un lloc per córrer. A més, tens més cotxes al teu voltant i un va amb mòbil i l'altre va pensant en una altra cosa, així que has d'anticipar-te a allò que pot passar", diu Márquez.

Malgrat ser tot un campió sobre dues rodes, Márquez descarta per ara treure's el carnet per poder conduir motocicletes fora de circuit.

"Em conec i de moment no. Val més estar al circuit, per ara en tinc prou amb el de cotxe", explica Márquez, que espera que una vegada tingui el carnet pugui desplaçar-se on vulgui sense necessitat que els seus pares hagin de demanar festa a la feina per portar-lo, com passa ara.

stats