MOTO3
Esports 28/10/2012

Cortese aconsegueix a Austràlia la cinquena victòria de la temporada

El ja campió del món de Moto3 s'imposa a Phillip Island. Maverick Viñales ha caigut i el millor català ha estat Àlex Rins, que s'ha quedat a les portes del podi

Ara
1 min
El pilot de Moto3 Sandro Cortese celebra el triomf al podi del GP d'Austràlia / MARTIN PHILBEY / EFE

BarcelonaSandro Cortese, el ja matemàticament campió del món de Moto3, ha guanyat el Gran Premi d'Austràlia. L'alemany, que sortia des de la 'pole', no ha fet una gran arrencada i ha caigut fins a la cinquena posició, però ràpidament s'ha refet i ben aviat s'ha situat al grup capdavanter. Cortese ha aconseguit a Phillip Island la cinquena victòria de la temporada, el segon triomf consecutiu.

El Gran Premi ha començat amb penalitzacions, ja que cinc pilots s'han avançat a la sortida i han hagut de complir un 'ride through': Rossi, Folger, Miller, Salom i Moncayo. Això ho han aprofitat la resta de pilots i sobretot Cortese i Oliveira, que han marxat sols i s'han anat alternant al capdavant de la cursa.

El català Maverick Viñales era al capdavant del grup perseguidor i quan ha vist que Cortese i Oliveira marxaven, ha decidit fer un canvi de ritme per evitar que s'escapessin. Tot i això, quan el de Roses intentava rodar més ràpid, ha comès una errada i ha caigut. La caiguda ha malmès la seva moto i no ha pogut continuar.

Quan només faltaven cinc voltes per al final, Cortese ha superat Oliveira i allà s'ha acabat la cursa, ja que l'alemany ha anat traient avantatge volta a volta fins a creuar la meta en solitari.

El podi l'han completat Oliveira i Sissis, mentre que el barceloní Àlex Rins s'ha quedat a les portes del podi i ha acabat quart. Àlex Márquez ha estat novè, seguit d'Isaac Viñales. Adrián Martín ha acabat en la 12a posició i el balear Lluís Salom, que ha estat sancionat per avançar-se a la sortida, en la 15a.

stats