MOTOCICLISME
Esports 05/06/2011

Stoner torna a pujar al calaix més alt del podi a Montmeló

L'australià, que ha dominat la cursa gairebé de principi a fi, només ha necessitat avançar Jorge Lorenzo i mantenir-lo a ratlla durant 24 voltes

Nuria García
2 min
Casey Stoner.

MontmelóCasey Stoner ha aconseguit pujar novament al calaix més alt del podi. A l'hivern, ell i els seus companys d'equip es van mostrar molt competitius i Stoner ha tornat a demostrar la superioritat de la seva Honda. L'australià ha dominat una cursa un pèl avorrida i sense masses avançaments, i no ha tingut rival per endur-se la tercera victòria de la temporada.

Lorenzo ha fet una gran sortida i s'ha col·locat en la primera posició en la recta. El mallorquí, però, no ha pogut obrir forat amb Stoner, el seu màxim perseguidor, que l'ha avançat a final de recta quan començaven la segona volta de les 25 de la cursa.

Si a la sortida la cara ha estat Lorenzo, que de la tercera ha passat a la primera posició, la creu ha estat per a Simoncelli. L'italià, que aquest migdia novament ha tornat a rebre xiulets, sortia des de la primera posició, però no ha arrencat bé i ha caigut fins a la sisena posició i ha hagut de remuntar des del darrere.

Però just quan s'havien disputat tretze voltes, la pluja ha començat a fer acte de presència al Circuit de Catalunya, tot i que d'una manera molt lleu. La direcció de cursa ha decidit onejar les banderes blanques que permeten els pilots entrar a canviar les seves màquines i agafar les motos amb els reglatges i els pneumàtics de pluja. Tot i això, el temps ha estat variable i els nervis a boxs s'han esvaït només tres voltes més tard, quan ha parat de ploure.

Amb tot decidit, Stoner ha mantingut a ratlla Lorenzo. No li ha calgut res més per endur-se el seu segon triomf a Catalunya, després del que va aconseguir l'any 2007.

Toni Elías, que ha acabat la cursa, ha estat tretzè i últim, a gairebé un minut del capdavant de la cursa. El manresà, que estrenava xassís, ha sumat tres valuosos punts al gran premi de casa.

stats