MOTOGP
Esports 16/09/2012

Jorge Lorenzo aprofita que Barberà fa caure Pedrosa per guanyar i distanciar-se al Mundial

Després d'un problema en la sortida i d'haver de sortir últim, el pilot de Castellar ha vist com Barberà el tocava i el feia caure en la primera volta del GP de San Marino

N. García
1 min
Lorenzo celebra al podi de Misano el triomf a MotoGP / GUISEPPE CACACE / AFP PHOTO

BarcelonaJorge Lorenzo ha aconseguit el triomf al Gran Premi de San Marino. El pilot balear s'ha aprofitat dels problemes que ha tingut el seu rival en la lluita pel Mundial, Dani Pedrosa. Segon ha estat Valentino Rossi i tercer, en un ajustat final, ha entrat Álvaro Bautista.

La cursa ha començat amb problemes per al pilot català. I és que després que Karel Abraham aixequés la mà i s'avortés la sortida, Pedrosa ha tingut problemes amb els escalfadors dels seus pneumàtics i els seus mecànics han intentat passar la moto al 'pit-lane'. Quan han tornat a fer la volta de reconeixement, el de Castellar s'ha hagut de situar últim i des del fons de la graella ha pres la sortida.

Quan el semàfor ha donat la sortida a tots els pilots, Lorenzo ha sortit perfecte i ha marxat tot sol, mentre que Pedrosa ha començat la seva remuntada. Tot i això, en la primera volta, Héctor Barberà l'ha tocat pel darrere en un revolt i el català ha caigut. Sense Pedrosa a la pista, Lorenzo ha marxat sol, sense oposició.

Pel darrere, Valentino Rossi ha aconseguit el seu segon podi de la temporada acabant segon la cursa de Misano i tercer ha estat Álvaro Bautista, que ha celebrat el seu primer podi a MotoGP.

Ara, Jorge Lorenzo segueix liderant el Mundial i, a falta de cinc curses, avantatja Dani Pedrosa en 38 punts.

stats