DAKAR 2011
Esports 06/01/2011

Marc Coma: "Ha estat un dia complicat de debò"

El pilot d'Avià pateix una caiguda, s'ha d'aturar a arreglar la seva moto i després, ha de tornar a aturar-se per ajudar el francès Pain, que ha patit una forta caiguda

Redacció
1 min
Marc Coma va acabar quart la cinquena etapa. CÉZARO DE LUCA / EFE

IquiqueEl pilot català Marc Coma ha viscut, en la cinquena etapa, una dura jornada, amb caiguda inclosa, en la que malgrat les complicacions, ha aconseguit mantenir el lideratge i inclús li ha tret uns segons al francès Cyril Despres, segon classificat.

"Ha estat un dia d'aquests complicats de veritat", reconeix el català, que ha acabat l'etapa quart, a 3:58 del guanyador, el portuguès Paulo Gonçalves. El d'Avià ha patit una caiguda en el primer tram de l'especial en la que només s'ha fet unes petites ferides, tot i que la moto ha sortit una mica més perjudicada. "He tingut una caiguda forta al principi, que ha provocat algun problema mecànic, sobretot amb el radiador, que em perdia una mica d'oli", ha explicat Coma, que uns quilòmetres més tard s'ha hagut d'aturar alguns minuts per arreglar la seva màquina.

Quan va poder reprendre la marxa, el francès Olivier Pain va anar-se'n al terra i Coma va haver de d'aturar-se per ajudar-lo (és obligat segons el reglament). "Quan tenia Pain a prop l'he vist al terra. Havia patit una caiguda dura, estava inconscient", ha comentat el català. Va ser ell qui va avisar l'helicòpter mèdic, ha activat els sistemes d'alarma en cas d'accident i va esperar junt a Pain fins que va arribar el seu motxiller, Joan Pedrero, per reprendre la marxa.

Al final de l'etapa, els comissaris han decidit tornar a Coma 11:20 pel temps que havia perdut per ajudar Pain.

El català ha destacat la dificultat del traçat, amb molta navegació, i ha assegurat que la modificació en el reglament d'aquest any, que avisa dels punts de control obligatoris a 800 metres i no a 3.000 com abans, els "complica molt la vida".

stats