Fórmula 1
Esports 08/05/2011

Vettel fa el triplet a Turquia

L'alemany aconsegueix el tercer triomf de l'any en un circuit on mai havia guanyat. Webber i Alonso l'acompanyen al podi i Alguersuari només pot ser setzè

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel i el seu company, Mark Webber, han demostrat l'hegemonia dels Red Bull.

BarcelonaSebastian Vettel ha aconseguit el primer triomf de la seva carrera a l'Istambul Park, un circuit que fins aquesta temporada se li resistia. L'alemany, amb un triomf incontestable al Gran Premi de Turquia, segueix demostrant el gran potencial del Red Bull, que l'ha portat tres cops fins al calaix més alt del podi i un cop fins la segona en les quatre curses que s'han disputat.

Al podi l'acompanyen el seu company d'equip, Mark Webber, i Fernando Alonso, que puja al podi per primer cop aquesta temporada amb el seu Ferrari.

Rosberg ha fet una gran sortida i s'ha col·locat entre els dos Red Bull. Tot i això, el Mercedes no ha pogut mantenir el ritme del Red Bull i Vettel ha començat a obrir forat amb la resta de perseguidors.

Els avançaments han tornat a animar la cursa, amb Webber, Rosberg, Alonso, Hamilton, Button i Massa com a protagonistes. I és que el podi estava en joc. L'alemany, després de la gran sortida, ha començat a perdre posicions fins que, després de la primera visita al box, ja era cinquè. I els avançaments no només s'han pogut veure a la pista. També al pit-lane, ja que després que Massa hagi superat Hamilton a la pista, a la mateixa línia de boxs el britànic ha tornat a recuperar la seva posició.

De fet, posteriorment, la lluita per la quarta posició ha donat espectacle: Massa, Rosberg i Button han rodat enganxats durant una volta i, després d'avançaments espectaculars entre dos primers, Button s'ha afegit a la festa i el britànic i el portuguès han aconseguit, en el mateix lloc, superar l'alemany.

Pel davant, Vettel ha aconseguit un marge tan gran respecte Webber que ha entrat a fer la segona aturada sense perdre la primera posició. L'australià havia d'estar més pendent del que passava al seu darrere, ja que tenia Alonso enganxat. L'asturià ha posat a prova les millores del seu Ferrari i finalment s'ha pogut col·locar segon després de superar Webber per l'exterior fent ús de l'aleró mòbil.

Hamilton, amb problemes a boxs, ha perdut totes les possibilitats de lluitar pel podi: de la quarta posició ha passat a la setena, tot i que en les últimes voltes ha pogut recuperar posicions. La majoria de pilots han apostat per fer quatre aturades a boxs. La degradació de les rodes a Turquia era elevada i, per tant, calia mimar els pneumàtics i visitar més sovint els seus mecànics.

Després de totes les visites a boxs, Webber s'ha apropat perillosament a Alonso i, a falta de sis voltes pel final, l'australià ha fet ús de l'aleró mòbil i s'ha desempallegat del de Ferrari. I no només això. Webber ha començat a obrir forat respecte l'asturià, mantenint amb relativa facilitat la segona posició fins al final.

Per la seva banda, el català Jaume Alguersuari, amb molts problemes amb la degradació dels seus pneumàtics, només ha pogut ser setzè després que el seu equip, Toro Rosso, l'hagi fet entrar a boxs a una volta pel final.

stats