Motociclisme
Esports 15/05/2011

Marc Márquez suma els primers punts a Moto2 enfilant-se fins a l'esglaó més alt del podi

El de Cervera, en la quarta cursa a Moto2, ha guanyat després d'una gran cursa. No ha fet una bona sortida, però ha remuntat i, atacant en el moment oportú, ha aconseguit la seva primera victòria

Nuria García
2 min
Marc Márquez ha celebrat per primer cop amb cava una victòria.

BarcelonaMarc Márquez ha pogut obrir per primer cop una ampolla de cava sobre el podi. El català, després de tres curses bastant accidentades, ha aconseguit estrenar el seu palmarès a Moto2 a Le Mans. I ho ha fet lluitant, ja que la seva sortida no ha estat gaire bona i a la primera volta era novè.

Tot i això, com ja feia l'any passat a 125 cc, Márquez ha fet una altra exhibició, superant els seus rivals i col·locant-se en les posicions de podi quan encara faltaven onze voltes pel final. Primer ha superat Corsi, després Aleix Espargaró i posteriorment Stefan Bradl, l'actual líder del Mundial de Moto2. Ja era tercer. Molts pilots, després de no haver sumat cap punt en les tres primeres curses, s'haurien conformat amb la tercera posició, però ell, no. Inconformista com sempre, ha anat a per Takahashi i a per Luthi.

El japonés no li ha posat les coses fàcils, però finalment, en el segon intent, l'ha superat i s'ha desfet d'ell. Només li quedava Luthi pel davant just quan començaven a caure les primeres gotes al traçat de Le Mans. Ho ha intentat quan faltaven sis voltes pel final, però Luthi, per l'interior, ha recuperat la posició. Però una volta més tard, s'ha posat primer i ha començat a marxar tot sol.

Pel darrere, Takahashi, Luthi i Bradl lluitaven entre ells per les altres dues posicions del podi. La primera ja estava definida. Marc Márquez no ha mirat en cap moment enrere i, després de diversos podis a 125 cc sense poder remullar-se amb cava perquè encara no havia fet els 18 anys, finalment avui ho ha pogut fer.

A Marc Márquez l'han acompanyat al podi Takahashi i Luthi, mentre que Aleix Espargaró ha estat sisè. El seu germà petit, Pol, ha acabat tretzè, Tito Rabat 21è i Xavi Forés 29è. Áxel Pons i Ricky Cardús no han pogut acabar.

stats