MOTOCICLISME
Esports 01/05/2011

Dani Pedrosa supera Lorenzo i aconsegueix la seva primera victòria de l'any

Dani Pedrosa ha aconseguit una gran victòria després de superar Jorge Lorenzo a quatre voltes pel final de la cursa. Stoner ha estat tercer i els acompanya al podi

Nuria García
2 min
Dani Pedrosa celebra el seu triomf amb el seu pare.

BarcelonaLa cursa de Dani Pedrosa d'aquest diumenge ha estat sorprenent. Problemes a l'espatlla el van obligar a passar per la sala d'operacions durant l'aturada del mes d'abril i tot just pujar-se de nou a la moto, el de Castellar del Vallès ha aconseguit el seu primer triomf de la temporada.

La cursa ha començat amb Lorenzo manant i Pedrosa al darrera. Pacient. Conservador. Els dos han marxat de la resta dels pilots que han vist com Simoncelli i Barberá queien gairebé a la vegada. Tant el mallorquí com el català han anat marcant voltes ràpides i ampliant l'avantatge amb la resta de perseguidors, que ja donaven per perdudes les dues primeres posicions. I així, fins que faltaven quatre voltes per al final. A la frenada de final de la recta principal, Pedrosa ha superat Lorenzo i s'ha col·locat primer. I Lorenzo no li ha pogut tornar l'avançament. Pedrosa ha marxat i, en només tres voltes, li ha tret dos segons llargs.

Lorenzo potser ha acusat el fet de no haver cuidat els seus pneumàtics i Pedrosa, que al final els tenia millor, ha començat a marcar voltes ràpides i a anar directe cap al primer calaix del podi, aconseguint la seva primera victòria de la seva carrera a Estoril. Al podi els ha acompanyat Stoner, que tot i tenir mal d'esquena, ha pogut ser tercer.

Si Pedrosa donava la sorpresa al capdavant, pel darrera la donava Dovizioso. El d'Honda ha lluitat durant tota la cursa amb Rossi. El nou vegades campió del món s'intentava defensar dels atacs de Dovizioso... i ho ha fet fins a l'últim segon, quan Dovizioso ha superat Rossi en la mateixa línia de meta.

Per la seva banda, Toni Elías ha estat onzè i Álvaro Bautista, que avui tornava després d'operar-se de la cama, ha estat últim, tretzè.

stats