DAKAR 2012
Esports 15/01/2012

Peterhansel: "Feia 5 anys que no guanyava, i fer-ho a l'Amèrica del Sud és un gran alleujament"

El pilot francès suma el seu desè triomf al Dakar i creu que batre el rècord que ell ha instaurat serà complicat per als altres pilots

Ara
1 min
Stéphane Peterhansel ha guanyat el seu desè Dakar. ENRIQUE CASTRO / REUTERS

BarcelonaStéphane Peterhansel és conegut com a Monsieur Dakar. I aquest sobrenom se l'ha guanyat després d'haver-se proclamat campió del ral·li més dur del món en deu ocasions en la categoria de cotxes. "És complicat guanyar un Dakar i és increïble pensar que he aconseguit guanyar en 10 ocasions. Feia molt de temps, feia 5 anys que no guanyava de nou. I aconseguir-ho a l'Amèrica del Sud suposa un gran alleujament. És una de les victòries més belles de la meva vida", ha dit Peterhansel.

"A més, la cursa ha estat molt renyida durant la primera setmana i la pressió ha estat constant fins al final. No sé com superaré això! Batre aquest rècord serà complicat... per als altres", ha reconegut el pilot francès, que encara no havia guanyat des que el Dakar es va traslladar d'Àfrica a l'Amèrica del Sud. "Aquesta cursa és estressant, emocionant i apassionant. Es gaudeix realment al final". Han estat les paraules triades pel campió per descriure el Dakar.

"La victòria més bella per a mi serà sempre la primera en moto, però la d'enguany també té un regust particular. Començava a dubtar, a sentir-me gran, a sentir que ja no rendia igual o que no estava fet pel Dakar a l'Amèrica del Sud... i al final tot ens somriu", ha sentenciat.

stats