Fórmula 1
Esports 07/07/2012

La pluja no atura Fernando Alonso, que aconsegueix el millor temps a Silverstone

La sessió ha estat aturada més d'una hora a causa de la pluja. Quan s'ha reprès, l'asturià ha fet una gran volta i aquest diumenge sortirà primer al GP de la Gran Bretanya

N. García
2 min
Alonso celebra la 'pole' al GP de la Gran Bretanya amb Schumacher (esquerra) i Webber (dreta) / DIMITAR DILKOFF / AFP PHOTO

BarcelonaFernando Alonso ha aconseguit el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi de la Gran Bretanya que aquest cap de setmana s'han disputat al circuit de Silverstone. Tot i la intensa pluja que ha caigut sobre el traçat, que ha obligat a aturar els entrenaments durant més d'una hora, l'asturià ha fet una gran volta i s'ha adjudicat la 'pole'.

La Q1 ha començat amb pluja, però ràpidament ha anat perdent intensitat. Això ha fet que els pilots rebaixessin els seus temps. Tots menys Button, que quan ha intentat fer una volta ràpida, s'ha vist perjudicat per les banderes grogues a causa de l'accident de Timo Glock i no ha pogut passar a la Q2. Pedro Martínez de la Rosa s'ha classificat 22è i, per tant, aquest diumenge arrencarà per davant del seu company d'equip, Narain Karthikeyan, i del Marussia de Charles Pic, que no ha aconseguit un temps per entrar en el 107% obligatori.

Ha estat a la Q2 quan, a causa de la pluja, s'ha hagut de suspendre la sessió durant més d'una hora. Alonso ha estat el primer que ha demanat que s'aturés la cursa, ja que tenia problemes de visibilitat, i la direcció de la cursa ha fet cas de les peticions dels pilots.

Ja a la Q3, Alonso ha sortit amb moltes ganes i ha encadenat unes grans voltes ràpides. Tot i que Webber, Schumacher i Vettel han intentat plantar cara, l'asturià sortirà primer aquest diumenge a Silverstone.

Classificació entrenaments oficials - GP de la Gran Bretanya

1. Fernando Alonso

2. Mark Webber

3. Michael Schumacher

4. Sebastian Vettel

5. Felipe Massa

6. Kimi Raikkonen

7. Pastor Maldonado

8. Lewis Hamilton

9. Nico Hulkenberg

10. Romain Grosjean

11. Paul Di Resta

12. Kamui Kobayashi

13. Nico Rosberg

14. Daniel Ricciardo

15. Bruno Senna

16. Jean-Eric Vergne

17. Sergio Pérez

18. Jenson Button

19. Vitali Petrov

20. Heikki Kovalainen

21. Timo Glock

22. Pedro de la Rosa

23. Narain Karthikeyan

24. Charles Pic

stats