F-1
Esports 07/02/2012

Raikkonen, el millor en el primer dia de tests a Jerez

El català Pedro Martínez de la Rosa, al volant de l'HRT, ha tancat la primera jornada d'entrenaments de pretemporada en la dotzena posició

Efe
1 min
Raikkonen ha estat el més ràpid en la primera jornada d'entrenaments oficials.

Jerez de la FronteraLa primera jornada d'entrenaments de la pretemporada de Fórmula 1, al circuit de Jerez, ha tingut com a principal protagonista el finlandès Kimi Raikkonen, autor del millor temps en el primer dels quatre dies d'assajos al traçat andalús.

El campió mundial el 2007, que enguany torna a la F-1 després de dos anys al Mundial de ral·lis, ha donat la millor de les seves 75 voltes en un temps de 1:19.670, que ha estat la millor de qualsevol de les marques registrades en els tests de 2011 a Jerez.

Raikkonen ja va fer el dilluns una vintena de voltes al circuit a poca velocitat, però aquest dimarts s'ha rescabalat amb escreix. Ha ocupat el primer lloc de la taula de temps en tot moment.

Darrere seu, a 102 mil·lèsimes, ha acabat el britànic Paul di Resta (Force Índia), que ha estat el segon pilot més actiu a Jerez. Tercer ha estat l'alemany Nico Rosberg, que, al volant del Mercedes de l'any passat, ha acabat a 549 mil·lèsimes de l'escandinau després de 56 girs al circuit.

El nou Red Bull RB8 Renault ha debutat en mans de l'australià Mark Webber, que ha signat el quart millor registre de la jornada a 826 mil·lèsimes del primer i un total de 53 voltes. Cinquè s'ha classificat el Toro Rosso de l'australià Daniel Ricciardo, a més d'un segon de Raikkonen. El nou pilot de l'equip de Faenza ha hagut d'interrompre prematurament els seus entrenaments per una fallada en la pressió de l'oli del motor del seu cotxe.

Per darrere, setè ha estat Kobayashi (Sauber); vuitè Jenson Button (McLaren) i novè Felipe Massa, que ha estrenat el nou Ferrari. El català Pedro de la Rosa ha estat dotzè en el seu debut amb l'HRT.

stats