MOTOR
Esports 16/05/2012

El 48è Ral·li Catalunya-Costa Daurada incorpora una etapa urbana a Salou

La prova es disputarà del 8 a l'11 de novembre i constarà de 10 trams diferents, amb un itinerari de 1.475,43 km, dels quals 405,40 seran cronometrats

Efe
2 min
El Ral·li Catalunya-Costa Daurada s'ha presentat aquest dimecres a Tarragona

TarragonaEl 48è RallyRacc Catalunya-Costa Daurada incorporarà aquest any una etapa urbana a Salou, segons que ha explicat aquest dimecres l'organització a la presentació a la Diputació de Tarragona.

El ral·li serà la tretzena i última prova del Campionat del Món i clausurarà tots els campionats convocats: Pilots, Copilots, Constructors/Equips, SWRC (Súper 2000), PWRC (Producció) i WRC Academy, sota el paraigua de Ral·li Class.

Es disputarà del 8 a l'11 de novembre i constarà de 10 trams diferents, amb un itinerari de 1.475,43 quilòmetres, dels quals 405,40 seran cronometrats, i la novetat més espectacular tindrà lloc el primer dia, amb un tram urbà a Salou (2 quilòmetres mixt) que en alguns sectors discorrerà en paral·lel al mar, en ple Passeig de Jaume I i, en altres, pels carrers adjacents. Aquest tram és una especial de qualificació que tindrà la sortida a la zona de l'Espigó del Moll i l'arribada a l'avinguda d'Andorra i serà "molt fàcil per als espectadors, amb una escapatòria del circuit i la gent podrà estar a peu de platja". "Aquesta aposta costarà molt esforç, sobretot de la policia" però "tindrà una gran projecció internacional", ha ressaltat Aman Barfull, director de la prova.

Salou també serà punt de sortida i arribada dels vehicles i acollirà una de les cronometrades de la carrera, que prosseguirà per les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta; i el parc d'assistència i la direcció de la carrera s'instal·laran al centre de convencions de Port Aventura.

La prova, malgrat la seva marcada personalitat d'asfalt, aposta tant per l'itinerari mixt que fins i tot el tram de la Terra Alta és una excepció al reglament al barrejar terra i trams mixtos. "Ens ho han autoritzat perquè aquest tram és un dels millors del món", ha revelat Barfull.

Segons el seu parer, a més "s'ha endurit, passem dels 35 quilòmetres de l'any passat als 44 d'aquesta edició", i incorpora un nou tram de Gandesa a Bot. Enric Cucurella, vicepresident del RACC, s'ha felicitat per "portar una vegada més aquest ral·li aquí" i ha assegurat que "cada any pregunteu si tornarem el que ve, ja hi ha vuit edicions i ens sentim molt còmodes, tothom està molt implicat".

Més enllà de l'esdeveniment esportiu, el Ral·li té un impacte econòmic de 29,8 milions d'euros i també suposa una destacada promoció turística en àmbit mundial, ha recordat el director de la carrera. Així, l'última edició va atreure 162.000 assistents, alguns desplaçats expressament des de països com Finlàndia o Irlanda; el 83% del públic són homes i el 80% té entre 18 i 45 anys. El 2010, el van seguir 572 mitjans de comunicació de tot el món, un 15% d'Espanya i la resta repartits entre 111 països, amb un total de 45 milions de teleespectadors de tot el món (14,5 d'Espanya).

stats