MOTOR - MUNDIAL DE MOTOGP
Esports 08/04/2017

Més de mitja vida al Mundial de motociclisme

Valentino Rossi es converteix aquest diumenge a l'Argentina en el primer pilot que participa en 350 curses del Campionat del Món

Nuria García
Valentino Rossi durant la sessió d'entrenaments a l'Argentina

BarcelonaEl 31 de març del 1996, un jove italià debutava al Mundial de motociclisme amb 17 anys. S'hi estrenava en la categoria de 125 cc amb una Aprilia i, després de 10 curses, va aconseguir el seu primer triomf. I ara, 22 temporades més tard, Valentino Rossi està a un pas de convertir-se al Circuit Termas de Río Hondo, de l'Argentina, en el primer pilot que arriba als 350 Grans Premis disputats del Mundial de motociclisme.

El de Tavullia és l'únic pilot de l'actual graella que va disputar curses de la categoria dels 500 cc i, de fet, cal remuntar-se molts anys enrere per veure llistes de pilots inscrits on no aparegui el nom de l'italià: dels 888 Grans Premis que s'han celebrat des que el Mundial va començar a rodar l'any 1949, Rossi ha estat present en el 39,4% de les cites. "Estic orgullós d'haver fet tantes curses, però el nombre de curses no és gaire important, ho és més la qualitat", assegura des de l'Argentina Rossi.

I sí, la qualitat també queda reflectida en els seus números des que va debutar al Mundial. Unes xifres difícils d'igualar per a la resta de rivals. De fet, és qui més podis acumula (221), ja que en les 22 temporades que fa que competeix al Campionat del Món sempre hi ha pujat, com a mínim, un cop. A la categoria reina acumula 88 triomfs i, en total, 114, a vuit d'igualar el rècord de Giacomo Agostini. "Tot això, el nombre de podis i de triomfs, és molt més important", afegeix l'italià.

Als seus 38 anys, Rossi és el més veterà de la categoria. I malgrat que anys enrere s'havia especulat amb la seva retirada (sobretot durant els anys complicats a Ducati), ara, tot i que el moment de penjar el casc és més a la vora, gràcies a Yamaha torna a passar-s'ho bé amb la moto. Els seus rivals destaquen d'ell la capacitat d'adaptar-se als diferents tipus de pilotatge, una metamorfosi complicada de fer però que l'italià ha aconseguit esforçant-s'hi.

Així, aquesta temporada, després de patir més de l'esperat en els tests d'hivern, Rossi va marxar content de Losail, on va aconseguir pujar al podi. Ara, de cara a aquest diumenge, l'italià arriba al lloc propici per mantenir el somriure, ja que és un dels dos únics pilots que han aconseguit guanyar al traçat Termas de Río Hondo al costat d'un dels seus principals rivals, Marc Márquez. "Intentarem fer un bon paper a l'Argentina, tot i que a Qatar no ens va anar gens malament i no vaig estar lluny dels dos primers. Això sí, aquí m'agradaria tenir menys problemes als entrenaments dels que vaig tenir a Losail, perquè aquí hi ha 10 pilots capaços de barallar-se pel podi", assegura Rossi.

De cara a la cursa, el de Tavullia ha decidit passar la pressió al seu company d'equip. "Els favorits al triomf són Maverick [Viñales] i [Marc] Márquez, tot i que Viñales ho és una mica més, per com va pilotar durant la pretemporada i per com va guanyar a Qatar". I conclou: "A més, l'any passat aquí amb la Suzuki va anar molt ràpid, així que el favorit és ell".