ESPANYOL
Esports 11/04/2011

Si no pots guanyar, empata

Pocs cops un empat està més ben repartit. Tant l'Espanyol com l'Hèrcules van acabar satisfets amb el punt sumat al Rico Pérez després d'un partit obert i disputat que hauria pogut resoldre's amb algun gol si l'àrbitre hagués estat més encertat en dues decisions claus: un possible penal a favor dels locals al final de la primera part i un gol mal anul·lat a Osvaldo als deu minuts de la represa.

Tot i així, cap dels dos equips va protestar ni es va queixar, conscients que havien fet pocs mèrits per reclamar la victòria. L'Espanyol va ser superior en els primers 45 minuts, però se li van acabar les forces aviat i va haver de sobreviure, per inèrcia i esgotat, tota la segona meitat.

Canvis en l'onze

Les baixes obligaven Pochettino a reinventar l'alineació i el tècnic argentí va sorprendre tothom deixant a la banqueta Duscher, el migcampista de contenció més pur que tenia a disposició. En el seu lloc al doble pivot va fer jugar Verdú i Javi López, la qual cosa va desplaçar Galán al lateral dret i va permetre a Raúl Rodríguez fer parella amb Amat en l'eix de la defensa.

L'aposta va funcionar força bé i l'Espanyol va gestionar amb valentia la possessió, profund per les bandes, atrevit. L'Hèrcules només inquietava mitjançant un actiu Drenthe que va fer seva la banda esquerra. Per allà, però, els periquitos van trobar un forat per on trencar la defensa alacantina. Al minut 25 Galán va arribar a la línia de fons i Osvaldo, d'esperó, va rematar la centrada i va obligar Calatayud a lluir-se amb una bona estirada per evitar el 0-1. Va ser la millor ocasió del partit.

Els locals no van inquietar gaire la porteria de Kameni al primer temps, el camerunès només va haver d'intervenir un cop per salvar una rematada de Valdez. La defensa blanc-i-blava, habitualment insegura i tova, va sentir-se forta i consistent, marcant bé Portillo i després Trezeguet, tot i que encara hi ha massa jugades embolicades dins l'àrea que no es refusen amb prou contundència. Els locals, però, no van saber aprofitar aquestes jugades i l'Espanyol va poder replegar-se tota la segona meitat al seu camp, deixant passar els minuts, agafant aire en cada acció. Només Valdez va deixar-los uns segons sense respiració, amb una rematada de cap al travesser.

Asfixiats Iván Alonso i Osvaldo, que va veure com li anul·laven un gol al minut 53 per un fora de joc inexistent, els blanc-i-blaus van renunciar a l'atac per resistir sense pilota. El canvi de Verdú va acabar de debilitar el control de la possessió de l'Espanyol i l'Hèrcules va passar a dominar els minuts finals. Les ganes de guanyar, però, no van ser mai més grans que la por a perdre, ara que cada punt pot significar la salvació alacantina o l'Europa League per als periquitos.