Apunts
Esports 28/07/2012

Les opcions catalanes a l'aigua de Londres

1 min

Mireia Belmonte

La badalonina està entre les favorites tot i que no té cap de les millors marques de l'any en les modalitats en què participa. Belmonte comença a competir avui en les eliminatòries dels 400 estils -on té el cinquè millor registre d'aquest 2012-, i busca un lloc a la final. També té bones opcions d'arribar a l'última ronda en els 200 estils i als 800 lliures. En canvi, ho tindrà més complicat en els 200 papallona i els 200 i 400 metres lliures.

Wildeboer i Villaécija

El seu nom està entre els millors de les modalitats respectives, però les seves opcions de medalla són reduïdes. Aschwin Wildeboer, l'únic nedador català que participa en els Jocs, s'estrena demà en els 100 esquena -va ser setè a Pequín- i també competeix en els 200 metres esquena. D'altra banda, Erika Villaécija competirà en els 800 lliures i serà una de les 24 participants en la prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes.

Natació sincronitzada

L'equip que entrena Anna Tarrés -format principalment per nedadores catalanes- és clar candidat a aconseguir un metall. Andrea Fuentes i Ona Carbonell -en la modalitat de duo- s'estrenaran el diumenge 5 d'agost i es jugaran la medalla el dimarts 7. L'equip complet debutarà el dijous 9, i la final serà l'endemà. La selecció russa es manté com a favorita, i la incògnita serà el nivell dels equips de la Xina i el Canadà.

stats