BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 01/04/2012

Els camins paral·lels de Barça Regal i València es troben al Palau

David R. Jover
2 min
Mickeal, que sembla recuperar el nivell mostrat fa dos anys, en el partit contra el Manresa.

Uns s'han classificat per a la Final Four de l'Eurocup, segona màxima competició europea del bàsquet, mentre que els altres s'han classificat per a la final a quatre de l'Eurolliga per dotzena vegada en la seva història, i és així l'equip que més vegades haurà estat entre els quatre millors des que existeix el format de quatre equips (1988).

Aquest matí (12.30 hores, Esport 3) el Barça Regal i el València Basket se citen al Palau Blaugrana en un dels millors partits de la Lliga Endesa. Els valencians, que des que ha arribat a la banqueta Velimir Perasovic han millorat, i molt, les seves prestacions, busquen el cinquè triomf consecutiu. Ara bé, el Palau no és el millor lloc per aconseguir-ho. Des de l'any 2005 que el València no sap què és guanyar a Barcelona. Va ser un llunyà 10 d'abril del 2005 quan, després d'una pròrroga, els homes que aleshores entrenava Chechu Mulero van vèncer al Palau amb una actuació estel·lar d'un jove Igor Rakocevic, autor de 28 punts.

Paral·lelisme

Més enllà del partit, d'importància vital per al Barça per seguir en el primer lloc de la classificació, hi ha una dada que a tots dos equips els fa estar units i, sobretot, esperançats. L'any 2003, quan el Barça va guanyar la seva primera Eurolliga, el València Basket va aconseguir la Lliga Uleb, ara anomenada Eurocup. La casualitat, o no, es va repetir el 2010. Fa dos anys el Barça es va endur l'Eurolliga de París, mentre que el València va assolir l'Eurocup. Els camins de tots dos es van trobar en el passat i en aquest 2012, quan també han arribat a la Final Four de l'Eurolliga i de l'Eurocup, i la història podria repetir-se amb tots dos aixecant els dos trofeus més importants pel que fa a competicions europees de clubs.

El Barça, que ja sap que l'Olympiacos serà el seu rival a les semifinals de la final a quatre, no és el gran favorit per guanyar l'Eurolliga, però el fet que el Gescrap Bilbao demostrés que el CSKA de Moscou no és invencible, fa que des del Barça s'afronti la cita d'Istanbul amb molt més optimisme. Abans, però, haurà de jugar els últims vuit partits de Lliga Endesa que queden. Quan el Barça viatgi a la ciutat turca ja sabrà si afrontarà els play-off com a primer classificat.

Pel que fa al València Basket, tot i que la seva Final Four es disputa a Moscou i hi juguen dos conjunts russos, els valencians compten amb el millor equip dels quatre i són els favorits pe guanyar-la.

stats