Esports 20/08/2012

El gran partit de Tello dóna la raó a la primera 'vilanovada'

Cristian Tello va ser la sorpresa en l'onze titular de Tito Vilanova contra la Reial Societat, però el resultat excel·lent li va acabar donant la raó. El sabadellenc, però, seguirà sent jugador del filial.

A. Solé
2 min
Cristian Tello va jugar molt actiu per l'esquerra i va fer dues assistències de gol.

BARCELONA.Cristian Tello va ser el gran protagonista del partit d'ahir. A les vuit del vespre, quan es van fer oficials les alineacions, molts es van posar les mans al cap: Iniesta a la banqueta i Tello a la gespa, primera vilanovada . Doncs el gran partit de l'extrem de Sabadell, amb dues assistències de gol, va acabar donant la raó al nou tècnic del Barça, que igual que Pep Guardiola va deixar clar que comptarà amb els jugadors del planter des del principi.

Tello va sortir en l'onze titular en la posició d'extrem esquerre, ben obert a la línia de banda, i des d'allà es va fer un fart d'intervenir en el joc. Els migcampistes el van buscar constantment perquè guanyava tots els duels amb el lateral Estrada de la Reial Societat, i si no li arribaven pilotes, ell sol es buscava les jugades de perill. La seva titularitat és de les que només intuïa l'entrenador, que el va veure entrenar-se tota la setmana, i que va observar que tenia l'espurna necessària per desbordar la defensa txuri-urdin.

La primera meitat espectacular que va fer ahir el Barça va ser en gran part per la velocitat i el descarament de Tello des de l'extrem esquerre. El sabadellenc ja va intervenir en el primer gol de Messi, el 2-1 que va marcar l'argentí després de recollir un rebuig de la defensa, però va fer les assistències del tercer i del quart. La primera va ser amb un punt de sort, ja que més que una centrada va ser un misto que Messi va aprofitar igualment. I en el quart gol, el de Pedro, Tello des de la banda esquerra va veure el canari sol al segon pal i li va posar la pilota als peus perquè aquest no fallés davant Bravo.

La segona part va ser més fluixa en general, i Tello ja no va brillar tant. El partit estava resolt i la intensitat va baixar, però tot i així el davanter de Sabadell ho va seguir intentant, entrant en diagonal a l'àrea amb facilitat. Al final va acabar jugant els 90 minuts i va marxar amb la satisfacció de la feina ben feta. Eusebio Sacristán, entrenador del filial, sap que no podrà comptar gaire amb ell aquest curs, tot i mantenir fitxa del filial i jugar amb el 37 a Primera Divisió.

Continuïtat assegurada

Cristian Tello no va tenir clar al cent per cent que es quedaria al Barça aquesta temporada fins aquesta setmana. Després d'un estiu amb molts rumors sobre possibles cessions a l'Atlètic de Madrid o al Liverpool, i el fet que el Barça no li volgués fer fitxa del primer equip encara, tenia intranquil el seu entorn. Però aquesta setmana el seu representant, Josep Maria Orobitg -el mateix de Guardiola i Tito Vilanova-, es va reunir amb Andoni Zubizarreta, que li va confirmar que compten amb Tello per a aquest curs, però que per qüestió de nombre de fitxes continuaria sent jugador del filial de manera formal, tot i que a la pràctica s'entrenarà amb els grans. La resposta a aquest compromís va ser el gran partit d'ahir.

stats