Futbol Català
Esports 23/04/2012

L'entrenador de l'Europa posa el càrrec a disposició d'una junta que acceptarà la seva sortida

Està previst que la reunió extraordinària de la directiva, que se celebrarà aquest dilluns a la nit, confirmi un final de cicle a la banqueta del club gracienc

Ara
2 min
Dólera, emocionat en roda de premsa

BarcelonaEl tècnic de l'Europa, Pedro Dólera, no va poder finalitzar la roda de premsa posterior a la derrota del seu equip a casa contra el Balaguer (0-2), rival directe en la lluita per evitar el descens de categoria. L'entrenador, superat per l'emoció del moment, va abandonar la sala després d'haver afirmat davant els mitjans que havia posat el seu càrrec a disposició de la directiva i que aquesta havia de valorar si el bloqueig esportiu de l'equip podia tenir remei en les tres jornades restants amb un relleu.

El president del club, Guillaume de Bode, va confirmar una hora després del partit que la seva directiva es reuniria dilluns a la nit de forma extraordinària per analitzar la situació. Tot i que oficialment no hi haurà decisió formal fins que finalitzi la citada reunió, la directiva acabarà acceptant la sortida del tècnic, el qual tancarà un cicle de tres temporades al club gracienc.

Dólera va arribar a l'Europa l'estiu de l'any 2009 i en les dues primeres temporades va situar el club en les millors posicions dels darrers nou anys dins la Tercera Divisió. Enguany, amb un equip pensat per millorar aquestes xifres i fins i tot intentar l'assalt per l'ascens, diverses circumstàncies i dinàmiques negatives han condemnat la plantilla escapulada a patir, ara ja molt seriosament, per evitar un descens que seria negativament històric. El preparador escapulat, que l'estiu passat havia renovat per dues temporades, no complirà el segon cicle i pel proper partit de l'Europa, a Olot, un nou tècnic tindrà la missió d'intentar aixecar la moral d'un equip molt tocat en només tres partits de marge, els que falten per acabar la lliga.

El tècnic no se sent l'únic culpable de la situació

En la seva intervenció posterior al partit, Dólera va afirmar que "els jugadors no poden jugar tres partits més amb aquesta pressió. Si haig de sortir, sortiré del club amb el cap ben alt, patint un any injust, perquè crec que el cos tècnic ha fet coses millor com per trobar-nos així. És ara la junta qui ha de decidir. Els he dit que ho facin, que prenguin la millor decisió". El tècnic va afirmar també que "no em sento culpable únic d'aquesta situació. S'hi sumen molts factors. Jo sempre he donat la cara pels jugadors i pel club. Per mi no l'ha donat ningú. La situació és molt injusta".

stats