Esports
Esports 03/10/2011

La petició de Mourinho de ser preguntat “en castellà” genera debat a 'Intereconomía'

Pedrerol, periodista català i presentador de 'Punto Pelota', qualifica de “fatal” que el tècnic blanc contesti en anglès després de negar-se al català, i creu que “s'està rient de tots”

Ara
2 min

Barcelona“Una parrafada en anglès i no permetre el català em sembla fatal (...). S'està rient de tots”. Aquesta és la resposta de Josep Pedrerol a la intervenció de Mourinho durant la roda de premsa d'aquest diumenge, després que el tècnic blanc accepti i contesti una pregunta en anglès, just després d'haver demanat la traducció al castellà d'una pregunta en català. Un cop acabada la roda de premsa a Cornellà-El Prat, l'actuació de Mourinho genera debat extrafutbolístic a Punto Pelota (Intereconomía) i crea dos bàndols ben diferenciats. Un dels col·laboradors considera “el to en general” de les declaracions de Mou , fins i tot “amb això del català”, “del millor que he sentit en ell”. Per contra, una altra de les col·laboradores creu que el tècnic blanc “falta el respecte al català”, perquè “ha viscut 5 anys a Catalunya”, considera la pregunta suficientment “senzilla” com per entendre-la, i sentencia que “el que ha fet és humiliar a qui l'estava preguntant”. El debat s'encén encara més quan un altre dels presents subratlla que “el periodista ha preguntat en català sabent que estava provocant”, malgrat que admet que Mourinho tampoc va fer bé de contestar a la pregunta en anglès acte seguit. Pedrerol talla en sec la polèmica i sentencia: “El català és oficial a Catalunya, a més del castellà, i estàs en el teu dret de preguntar en català en una roda de premsa, igual que Mourinho també té el dret de dir que no l'entén. El periodista ha estat fantàstic (...). Mourinho hauria d'haver deixat per al final la pregunta en anglès”.

Mourinho va protagonitzar una altra acció polèmica aquest diumenge, després del partit de Lliga contra l'Espanyol. En ser preguntat per un periodista de Catalunya Ràdio, el tècnic blanc va respondre: "Em pots preguntar em castellà, si us plau?".

El tècnic del Madrid va fer veure que no entenia el català, tot i que va viure cinc anys a Catalunya, quan era el segon entrenador del Barça amb Bobby Robson. La reacció del portuguès va provocar l'aparició del hashtag #mounoentiende a Twitter.

stats