BÀSQUET: NBA ALL-STAR Reportatge
Esports 19/02/2011

Amb una pilota en una mà i un telèfon a l'altra

àlex Gozalbo
2 min
Amb una pilota en una  mà i un telèfon a l'altra

Aquest dijous arriba el trade deadlin e, la data límit fins a la qual els equips de la NBA poden fer canvis de jugadors. El traspàs de Melo Anthony monopolitza la majoria de negociacions, que s'han intensificat a l'All-Star de Los Angeles, però també hi ha algunes operacions que poden afectar jugadors com Pau Gasol, Marc Gasol, Rudy Fernández i fins i tot Ricky Rubio.

Amb l'excusa de l'All-Star, els millors jugadors de la NBA passen uns dies a Los Angeles, on algunes estrelles -com Pau Gasol- han organitzat festes privades per als seus amics. Molts d'aquests professionals viuen pendents d'un possible traspàs, ja que en aquest cap de setmana es concentren bona part de les operacions de tot l'any.

Pau Gasol, que aquesta matinada (2 h, Cuatro i Canal +) participarà en un concurs de tir per demà no serà titular al partit d'exhibició, està pendent de si els Lakers fan alguna operació per reforçar un equip que ha arribat a l'aturada amb tres derrotes consecutives.

El seu germà, Marc Gasol, té opcions de formar part directament d'algun traspàs. A l'estiu serà agent lliure i els Grizzlies el volen retenir. "És la nostra prioritat", diuen, al mateix temps que negocien amb Zach Randolph una ampliació de contracte que deixaria Marc Gasol sense espai (salarial).

Rudy Fernández passa per un bon moment als Blazers, on ha aprofitat la baixa de Brandon Roy per recuperar la confiança de Nate McMillan. Els últims dies a Portland han arribat algunes ofertes. Els Nets, per exemple, ofereixen Devin Harris i Anthony Morrow a canvi de Andre Miller i l'escorta nascut a Palma.

Tot i que encara és a Europa, jugant amb el Regal Barça, alguns dels moviments de les pròximes hores també podrien afectar Ricky Rubio. L'equip que té drets sobre ell a la NBA, Minnesota Timberwolves, vol incorporar Steve Nash amb un objectiu clar; que li faci de mentor els primers anys. Això sí, per a alegria del representant del base canadenc, Bill Duffy, també han preguntat per Nash Atlanta, Orlando, Portland, Toronto i Dallas.

Evitar el tancament patronal

L'All-Star de Los Angeles també ha de servir per evitar un possible tancament patronal ( lockout ) de la competició. Els representants dels propietaris de les franquícies i el sindicat de jugadors hauran d'apropar posicions en una negociació gens senzilla en què cap de les dues parts vol cedir.

stats