10/12/2011

El planter: futur o negoci?

2 min

Sens dubte, una de les senyes d'identitat més destacables d'aquest Barça és l'aposta pels jugadors del planter. I més quan la política del teu etern rival és antagònica. I aquesta setmana n'hem tingut un exemple més. Un cop classificats com a primers de grup, tots dos equips tenien un partit de tràmit a la Champions. Josep Guardiola va optar per un onze ple de jugadors del filial, que van demostrar la seva qualitat golejant el BATE Borissov. En canvi,Mouva fer jugar com a titulars jugadors del primer equip. I, quan a la segona part va introduir canvis, va sorprendre a tothom amb l'entrada d'un jugador anomenat Mendes.

De tots els jugadors que té per triar al filial va escollir precisament el més suplent de tots: només ha jugat tres partits a Segona Divisió B amb el Castilla. Però va ser el que va fer jugar Mou. Per què? Casualitats de la vida, Pedro Mendes és un jove portuguès que ha arribat aquest any al filial i el representa Jorge Mendes. I mentre l'entrenador del Castilla, Alberto Toril, no el fa jugar a Segona B perquè el considera el quart central de la plantilla, Mourinho el fa debutar a la màxima competició continental. L'objectiu és clar: Mendes, el representant, vol col·locar Mendes, el jugador, en aquest mercat d'hivern. I jugar la Champions amb el Madrid en un camp com el de l'Ajax d'Amsterdam era el millor escenari.

Així doncs, mentre uns aposten pel futur i veuen que la saga d'èxit del planter continua, d'altres només utilitzen els jugadors del seu filial per fer negoci. I la cirereta del pastís ha arribat quan un jugador del Madrid C, Fran Sol, després de veure el debut de Mendes, posava al seu Twitter personal: "Al planter estem molestos, i això denota favoritisme". Minuts després l'esborrava i s'excusava dient que era una broma d'un amic seu que li havia agafat el mòbil. No és d'estranyar, per tant, que els jugadors joves prefereixin anar al Barça i no al Madrid. Uns pensen en futur, d'altres en negoci. Només cal veure el Santiago Bernabéu aquest vespre: el Barça sortirà amb set o vuit jugadors del planter en l'onze inicial, com sol fer sempre Pep Guardiola; el Reial Madrid només amb un, el porter.

stats