LA BAIXA DEL DAVANTER ARGENTÍ DE L'ESPANYOL
Esports 11/01/2011

La plantilla té prou futbol per no enyorar gaire Osvaldo

Totes les realitats poden tenir una doble lectura i l'Espanyol està fent l'exercici de llegir la lesió d'Osvaldo com una ocasió per demostrar el bon fons d'armari de l'equip i la seva fortalesa mental.

Natalia Arroyo
2 min
Osvaldo va ser conscient de la gravetat de la seva lesió en el mateix moment de patir l'estrebada a la inserció de l'adductor.

BarcelonaAhir van confirmar-se els pitjors pronòstics amb la lesió de Daniel Osvaldo: prop de dos mesos de baixa per un trencament gairebé complet de l'adductor llarg de la cama esquerra del qual molt probablement haurà d'intervenir-se quirúrgicament. Des que es va retirar en llitera contra el Saragossa, una certa por s'ha apoderat de l'espanyolisme: ¿és capaç el conjunt de Pochettino de sobreviure sense els gols del Killer? ¿Fins a quin punt es té osvaldodependència?

La força del grup

Un dels capitans de l'equip, Luis García, comentava al final del partit contra el Saragossa que "el grup és la força de l'Espanyol". Triava el millor dia per dir-ho, després que l'equip signés la millor primera part de la temporada, a través d'un joc combinatiu i la participació de tots els jugadors, inclosos els suplents.

És precisament aquest estil de futbol i la implicació de tothom el que transmet confiança al vestidor. Osvaldo és un home important, però per damunt d'ell hi ha el col·lectiu. Baena insisteix a reforçar la idea de grup: "L'equip està molt ben compensat en totes les línies. Entre tots ens ajudem i tothom ataca i tothom defensa. Això ens fa guanyar partits". I també Pochettino deixava clar que són "una pinya".

Ara ve el moment de demostrar-ho i avaluar el nivell de la plantilla. El repte coincideix amb el debut golejador de Sergio García, la punteria recuperada de Luis García i la consolidació, partit a partit, del jove Álvaro Vázquez. El 28 blanc-i-blau està preparat per suplir la baixa de l'argentí, com també ho estan la resta de companys. Perquè, com diu Verdú: "L'equip mai havia perdut el joc. Només li faltava gol. Però tenir joc és el que realment importa".

stats