BÀSQUET: QUARTS DE FINAL DE L'EUROLLIGA
Esports 24/03/2011

Un problema amb una solució coneguda

àlex Gozalbo
2 min
Zeljko Obradovic, que dimarts va sorprendre amb el seu plantejament defensiu sobre Ricky Rubio i Víctor Sada, vol sorprendre al Palau.

El Panathinaikòs repetirà aquest vespre (21.15 hores, Esport3) la mateixa tàctica que va utilitzar dimarts per intentar posar problemes al Regal Barça. La defensa de l'equip grec incitarà Ricky Rubio i Víctor Sada a llançar de tres punts, concedint-los més espai del que és habitual.

"Els equips especulen molt sobre la nostra posició de base, però tant Ricky Rubio com Víctor Sada estan preparats per, si els donen espai, anotar", opina Xavi Pascual. "Nosaltres tornarem a jugar el partit que ens interessa", adverteix Zeljko Obradovic.

Aquesta situació tàctica, que Xavi Pascual va solucionar en el primer partit situant Jaka Lakovic de base, serà una de les claus de l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga, prevista al millor de cinc partits.

Salva Díez ja va viure aquesta escena anys abans i ara analitza per a l'ARA les dificultats que comporta jugar amb una defensa així. "És una situació molt molesta i incòmoda, que gairebé t'obliga a tirar a cistella. Et sents realment sol a la pista i complica molt el joc, ja que el teu defensor es dedica a ajudar els seus companys", recorda Salva Díez, que va jugar al Barça quatre temporades (1993-1997).

Les solucions no són senzilles. "El millor és anotar un parell de tirs seguits, però si això no passa la cosa es complica. Jo recomano iniciar la penetració molt poc després de rebre la pilota i anar a buscar el defensor i obligar-lo a sortir en la teva trajectòria", aconsella Díez. "El tema és que tant Ricky Rubio com Víctor Sada són grans passadors i aquest tipus de defensa també els pot servir per tenir temps i espai per trobar companys més ben situats", diu l'exbase, que l'any passat va entrenar un equip de la Lliga EBA.

Nacho Rodríguez, que va ocupar la posició de base al Barça durant sis temporades (1998-2004), també va haver de fer front a aquest tipus de defensa, sobretot en la recta final de la seva carrera.

Sada, preocupat

Una vegada acabat el partit de dimarts, Víctor Sada va sortir a la pista del Palau Blaugrana després d'atendre els mitjans de comunicació per practicar triples durant una estona. El base s'hi va estar fins a un quart de dotze de la nit afinant la punteria.

stats