BÀSQUET: NBA
Esports 10/12/2011

Els propietaris bloquegen el traspàs de Pau Gasol als Rockets

àlex Gozalbo
2 min
Els propietaris bloquegen el traspàs de Pau Gasol als Rockets

BARCELONAEls Lakers van arribar a un acord per fer un intercanvi a tres bandes que implicava la marxa de Pau Gasol als Houston Rockets, però alguns dels propietaris, que estaven reunits per anunciar oficialment la fi del tancament patronal de la NBA, van protestar i el traspàs va ser aturat per no desequilibrar la competició.

David Stern, comissionat de la NBA, va negar públicament que els propietaris fossin els que haguessin bloquejat el traspàs: "Des que la NBA va comprar els Hornets, totes les decisions importants recauen en l'oficina del comissionat. Hem decidit lliures de pressions". El nou conveni laboral ha de garantir la igualtat de la competició, i amb el traspàs això es posava en dubte.

Amb l'intercanvi, un dels més importants dels últims anys, el jugador català acabava als Rockets; Chris Paul, als Lakers, i Lamar Odom, Kevin Martin, Luis Scola i Goran Dragic, als Hornets. "Va ser un dia de bojos, però com sempre em mantindré positiu", va escriure Gasol a Twitter. A diferència del que passa en altres esports, els jugadors de la NBA no tenen ni veu ni vot en aquests tipus d'operacions i tan sols es poden limitar a intentar influenciar les franquícies.

Després de l'ensopegada de la temporada passada, els Lakers tenien previst reestructurar l'equip i, amb l'arribada de Mike Brown a la banqueta, l'objectiu s'ha radicalitzat. Tant és així que el conjunt de Los Angeles està disposat a despendre's d'alguns dels seus millors jugadors, com ara Pau Gasol. L'únic intransferible és Kobe Bryant.

Aprimar el pressupost

A més de canviar jugadors, els Lakers necessiten aprimar el seu pressupost per evitar multes, situació que aconseguirien amb la sortida de Lamar Odom i Pau Gasol. Chris Paul (Hornets) i Dwight Howard (Magic) són dues de les peces més cobejades del moment.

stats