Esports 24/08/2012

El públic omple d'estelades el Camp Nou

Ara
1 min

BARCELONAEl públic del Camp Nou va respondre favorablement a la campanya per omplir l'estadi d'estelades que s'havia originat de manera espontània a les xarxes socials al llarg de la setmana. La crida pretenia mostrar el rebuig popular a les afirmacions del ministeri de l'Interior segons les quals l'exhibició de símbols independentistes provocava "reaccions adverses i violentes" en esdeveniments esportius. El ministeri va respondre amb aquests qualificatius a una pregunta feta al Congrés de Diputats per Alfred Bosch, d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Els diputats d'ERC i Solidaritat Catalana per la Independència van mostrar immediatament el seu suport a la campanya reivindicativa, en considerar que la bandera independentista no és il·legal i que el govern estava excedint-se en censurar la presència de simbologia independentista en partits de futbol. La polèmica es va iniciar en l'última final de la Copa del Rei, disputada a Madrid al mes de maig, quan les forces de seguretat van requisar una estelada a un grup de seguidors culers.

L'afició blaugrana va mostrar ahir el seu suport en mostrar una gran quantitat d'estelades a l'estadi, tot i que la notable presència de turistes va reduir la intensitat de l'acte reivindicatiu.

stats