LA PLANTILLA
Esports 27/01/2012

"Som els que som, no hi ha excuses"

El Barça haurà d'afrontar els quatre pròxims partits sense Iniesta (3 setmanes) ni Alexis (2), a més de Villa, Afellay i Fontàs. Guardiola s'ha quedat amb només 14 jugadors de la primera plantilla.

Albert Solé
2 min
"Som els que som,  No hi ha excuses"

BARCELONA.Ni les baixes ni els àrbitres han sigut mai una excusa per justificar res des que Pep Guardiola és l'entrenador del Barça. Aquest discurs el tenen ben après els jugadors, i ahir Cesc Fàbregas el va fer seu quan li van preguntar sobre les nombroses baixes que deixen la plantilla blaugrana en quadre per a les pròximes setmanes, concretament amb només 14 efectius de la primera plantilla: "Fins ara el mister quan ho ha cregut convenient ha anat donat descans als jugadors més fatigats, però ara som els que som, no hi ha excuses, i si hem de jugar cinc partits seguits ho farem fins que s'acabin les forces. A més hi ha el filial, que no té res a envejar".

Les últimes lesions d'Andrés Iniesta i d'Alexis Sánchez han agreujat encara més el problema que tenia Guardiola amb les tres lesions de llarga durada -Afellay, Villa i Fontás- i la marxa de Maxwell al París Saint-Germain, no coberta per cap fitxatge. Iniesta estarà tres setmanes de baixa aproximadament per culpa del tercer trencament de bíceps femoral de la temporada, i és molt difícil que arribi a temps per disputar l'anada dels vuitens de final de la Champions el 14 de febrer al camp del Bayer Leverkusen. En el cas d'Alexis, que té un esquinç acromioclavicular, el temps de baixa oscil·larà entre una i dues setmanes i, per tant, es perdrà segur el partit d'anada de semifinals de Copa al camp del València i arribarà just per al de tornada, el 8 de febrer al Camp Nou. A més dels cinc lesionats, el sisè jugador amb qui no pot comptar encara Pep Guardiola per a aquests partits transcendentals és Seydou Keita, que està disputant la Copa d'Àfrica amb la seva selecció. Mali acabarà la primera fase dimecres, l'1 de febrer, i si quedés eliminada, Keita podria arribar a temps per al partit de Lliga contra la Reial Societat del dia 4. Però si es classifica per als quarts de final de la Copa d'Àfrica i va superant rivals, com a molt d'hora podria tornar després de disputar la final, que es jugarà el 12 de febrer.

El retorn dels tres jugadors que han hagut de passar pel quiròfan és poc concret, però el primer a recuperar-se hauria de ser l'holandès Ibrahim Afellay -es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre al setembre-, tot i que no serà abans del mes de març. El següent hauria de ser David Villa, que, si la recuperació del trencament de la tíbia de la cama esquerra va a bon ritme, podria tornar cap a finals d'abril, a temps per al tram decisiu de la temporada. Amb qui Guardiola ja no compta fins a la temporada que ve és Andreu Fontàs, que fa dues setmanes es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll dret.

Busquets i Messi, amb 4 grogues

Si la plantilla del Barça ha quedat sota mínims per a les pròximes setmanes -12 jugadors de camp i 2 porters-, cal tenir en compte les targetes grogues. Actualment Sergio Busquets i Leo Messi ja n'han vist quatre i estan a una de complir un partit de sanció. La gestió d'aquesta cinquena targeta pot ser clau.

stats